- Kom så tar vi dem

- Skytingen helt uvirkelig i lille Brandbu, sier øyenvitne. Minst 15 skudd, bekrefter politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Skytingen i natt var helt uvirkelig her i lille og vanligvis fredelige Brandbu. Jeg skjønte at det var alvor og ikke noen luftpistol da det kom minst 10 skudd på rad, sier et øyenvitne til nattens skytedrama på Brandbu til Dagbladet.no.

Vitnet ringte alarmtelefonen 112 noen minutter før klokka 02. Da hadde de to mennene i 20-årene knust et vindu i et annet forretnings- og boligbygg hundre meter fra Daddy\'s Pub. Eierne kom ned fra etasjen over, og da gikk de to mennene bort til en bil og hentet et våpen fra bagasjerommet. Først skjøt de et skudd i lufta, og han ene ropte: kom så tar vi dem, forteller øyenvitnet.

Kraftig ruset

tross av den korte avstanden tok det noen minutter før de var nede ved puben. De var så ruset at de snublet i veikanten. Jeg hørte plutselig en lang skuddsalve, og så ble det helt stille, sier vitnet.

Konstituert politimester Ketil Myhre i Vestoppland politidistrikt bekrefter at det ble løsnet minst 15 skudd mot Daddy\'s Pub.

- Opptellingen av skuddmerker og patronhylser tidligere i ettermiddag viser at det i alle fall ble avfyrt så mange skarpe skudd. Noen har truffet bakken, andre har gått i veggene, men ingen skudd har trengt inn i publokalet, sier politimesteren til Dagbladet.no.

Han bekrefter at det er beslaglagt et håndvåpen, og at det ikke er noe som tyder på at det er avfyrt skudd med andre våpen.

Kom ut fra skjul

<strong>Arkivfoto:</strong> Henning Lillegård.
Arkivfoto: Henning Lillegård. Vis mer

De to mennene ble pågrepet ved 06.30-tiden da de kom ut fra en leilighet de hadde skjult seg i nærheten av Daddy\'s Pub.

- Selve pågripelsen ble udramatiskepolitimesteren, som ikke har noen oversikt over bakgrunnen for skytingen. Ved 15-tiden var bare avhøret av den ene av de siktede mennene startet. Heller ikke avhøret av dørvakta på Daddy\'s Pub var ferdig.

Operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt har tidligere rost dørvakta for fornuftig opptreden. Han lot være å stoppe de to mennene i å komme inn på puben til tross for at han skjønte de hadde våpen.

- Etter mine rapporter fikk dørvakta forberedt gjestene slik at de hadde mulighet for på søke tilflukt inne i puben. Da situasjonen hadde roet seg ved 05-tiden hadde også dørvakta sørget for at gjestene kom seg trygt inn i drosjer ved utgangen, sier eieren Anita Nordvik til Nettavisen. Hun var i Trondheim da dramaet skjedde.

Var nektet adgang

Hun forteller at de to mennene tidligere var nektet adgang til puben.

Ifølge den foreløpige etterforskningen, skal mennene ha vært inne på puben tre ganger i går kveld, sier konstituert politimester Ketil Myhre.

Seinere i ettermiddag blir det avgjort om siktelsen skal utvides fra straffelovens paragraf 352 om uforsiktig omgang med skytevåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer