Kom seg inn til dronningen på nytt

På Windsor Castle kan hvem som helst komme seg inn og servere Hennes Majestet en gin og tonic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De britiske kongelige lever farlig.

Elendig sikkerhet

Journalisten Bryan Parry i London-avisen Daily Mirror avslører i dag at han tilbrakte fire dager forkledd som tjener på slottet i Windsor i oktober i fjor.

- Sikkerheten på Windsor er dårligere enn Buckingham, sier han i dag.

Det var i går han fortalte om den første skandalen. Uten problemer kom han seg inn på Buckingham Palace ved å vifte med et forfalsket adgangskort.

Snakket med dronningen

På Windsor sto arbeidsoppgavene i kø. Her hentet han dronningens personlige post, kom med avisene og serverte drinker.

Journalisten klarte også å fotografere dronningens spisebord og svømmebassenget, hvor prins William og Harry liker å slappe av.

Dronningen er glad i gin og tonic, men tar seg gjerne også en Dubonnet, forteller Parry sine lesere i dag.

Bush utsatt

Gårsdagens avsløring kom samtidig med at USAs president George W. Bush skulle bo på slottet i sentrum av London som dronningens gjest.

-Hvis jeg var hadde vært terrorist og ville drepe dronningen eller Bush, ville det vært den letteste sak av verden, sa Parry.

Han mener sikkerhetstiltakene til en pris av ti millioner pund eller 116 millioner kroner er bortkastede penger, så lenge folk nærmest fritt kan gå ut og inn på slottene. Det britiske opplyser at de starter en etterforskning for å finne ut hvordan reporteren fikk jobben.

<B>DÅRLIG SIKKERHET FOR DRONNINGEN:</B> Her er hun utenfor Windsor Castle, hvor journalisten fra Daily Mirror kom seg inn.
GÅRSDAGENS AVSLØRING:</B> Daily Mirror i går.