Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

Kom seg ombord Norwegian-fly uten å vise billett og ID

- En udramatisk rutinesvikt, sier Norwegian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Ei jente på rundt 20 år kom seg i kveld ombord et Norwegian-fly fra Gardermoen til Flesland uten å vise billett og ID. Jenta hadde egentlig billett til flyet, men kom for seint til boarding.

- Hun har mest sannsynlig dyttet opp døra inn til gaten og løpt ned til flyet. Gaten var da ubemannet, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til Dagbladet.

- Misforståelse Jenta kom seg ombord, men da personalet ved gaten kom tilbake, ante de uråd og ringte opp flyet, som da ble kalt tilbake. Jenta måtte forlate flyet og kom seg ikke med til Bergen.

- Det er en misforståelse som ikke førte til noe dramatisk. Vi fikk ordnet opp i det relativt kjapt, sånn sett var det en bagatell. Men det er klart at en svikt i rutiner ikke er bra, sier Sandaker-Nielsen, som ikke har hørt om en liknende episode tidligere.

Politiet på Gardermoen mener jenta kan ha handlet i god tro.

- Svikt i rutiner - Vi vil ikke kalle det en direkte sikkerhetssvikt. De fant ut at de hadde en passasjer for mye. Vi legger ikke noe stor dramatikk i den hendelsen, sier Bjørn Bekken, vaktleder ved Gardermoen politikammer, til Dagbladet.

Norwegian innrømmer i kveld at de kunne ha løst situasjonen bedre, ved å sjekke opp jentas identitet og billett ombord på flyet, slik at hun kunne blitt med til Bergen.

- Kaptein og besetning tar det for gitt at billett og ID er sjekket når passasjerene kommer ombord. Slike svikt i rutiner skal ikke skje, sier Sandaker-Nielsen.