Kom seg på flyet forkledd som olding

Den unge asiaten flyktet til Canada som gammel mann.

FANTASTISK FORKLEDNING: Skjorta er den samme, men vekk er røkejakka, brillene, lua og silikonmaska. Den unge asiaten kom ombord forkledd som oldingen til høyre. UNder flyturen fjernet han maska. Foto: Handout
FANTASTISK FORKLEDNING: Skjorta er den samme, men vekk er røkejakka, brillene, lua og silikonmaska. Den unge asiaten kom ombord forkledd som oldingen til høyre. UNder flyturen fjernet han maska. Foto: HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canadiske immigrasjonsmyndigheter klør seg nå i hodet over det de kaller «et utrolig forkledningstilfelle». En ung asiat kom seg ombord på et fly i Hong Kong som gammel, hvit mann.

Timer senere steg han av i Vancouver, Canada, som ung asiat.

Mannen kom seg ombord på flight AC018 fra Hong Kong til Vancouver i Canada 29. oktober. Han var forkledd med en maske som dekket hodet og skuldrene hans, og etterlignet bevegelsene til en eldre mann, ifølge øyenvitner. Han hadde også brukt boardingkortet til en annen passasjer.

Etter flere timer i lufta, gikk den eldre mannen på flytoalettet. Ut kom en ung asiatisk mann.

Ba om asyl I sikkerhetsvarselet fra Kanadiske grensemyndigheter, som CNN har fått tak i, heter det:

Vi fikk informasjon fra Air Canada om en person med mulig falsk identitet på et fly fra Hong Kong. Passasjeren det dreier seg om ble observert ved flyturens start som en eldre mann med hender som så unge ut.

I løpet av flyturen gikk mannen på toalettet og kom ut som en asiatisk mann tilsynelatende i 20-årene.

Mannen ble møtt av grensemyndighetene i Vancouver. Han ba da umiddelbart om asyl som flyktning.

Fant forkledningsutstyr I mannens bagasje fant de forkledningen: En silikonmaske, en brun skinnlue, briller og en tynn brun røkejakke, står det i pressemeldingen.

Den mistenkte innrømmet at han hadde bordet flyet med en maske på, og hadde tatt den av mange timer senere.

Mannen er fortsatt pågrepet, og skal forklare seg for landets immigrasjons- og flyktningemyndigheter. Verken hans nasjonalitet eller identitet er offentliggjort.

Air Canada etterforsker hendelsen, men sier at alle passasjerene ble gjenstand for flere ID-sjekker i Hong Kong.