Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kom seg unna ved å rive av seg sekken og jakka

15-årig jente fra Nord-Odal ble forsøkt dratt inn i varebil av to menn.

DRO HJEM TIL JENTA: Politietterforskere fra Kongsvinger har i kveld tilbrakt flere timer hjemme hos den 15-årige jenta og familien hennes. Foto: TORILL H. ØIONGEN
DRO HJEM TIL JENTA: Politietterforskere fra Kongsvinger har i kveld tilbrakt flere timer hjemme hos den 15-årige jenta og familien hennes. Foto: TORILL H. ØIONGEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskere fra Kongsvinger politistasjon har tilbrakt store deler av kvelden hjemme hos jenta som i dag meldte fra om at hun ble forsøkt dratt inn i en varebil av to menn ved Bruvoll i Nord-Odal.

- De følger henne opp, og videreformidler ev. ønske om oppfølging fra helsevesenet, opplyser stasjonssjef Bjørn Berntsen til Dagbladet.

Tror på jenta Det var i 17.30-tida jenta syntes det virket som om en hvit varebil fulgte etter henne mens hun gikk langs fylkesvei 24 sør for Bruvoll sentrum.

- Plutselig svingte varebilen foran henne, og to menn forsøkte å dra henne inn. Hun rev imidlertid av seg sekken hun hadde på seg, og et klesplagg - trolig jakka - og klarte å komme seg unna, sier Berntsen.

Han understreker at politiet fester sin lit til 15-åringens forklaring, og at de tar hendelsen svært alvorlig.

I det siste har en rekke liknende bortføringsforsøk funnet sted på Østlandet, hvorav flere på Romerike, som ikke ligger langt unna.

- Vi har vært i kontakt med Romerike politidistrikt i kveld - både for å sammenholde informasjon og samkjøre overvåkingen av veier, sier politistasjonssjefen.

- Kjørte mot Hamar Bruvoll er et trafikknutepunkt i distriktet, med veiforbindelse til Stange/Hamar, Skarnes, Kongsvinger og Eidsvoll. Dette kompliserer letingen, men politiet tror varebilen, som kom sørfra, fra Skarnes, fortsatte nordover mot Stange.

- Vi ber alle som kan ha observert bilen på vei mot Hamar i 17.30-tida, om å ta kontakt med Hedmark politidistrikt på nummer 62 53 90 00, oppfordrer Berntsen.

Jenta har fortalt at de to mennene i varebilen snakket engelsk, og at den ene hadde bart og skjegg, mens den andre var glattbarbert. Begge var iført svarte gensere, og begge hadde lue.

Ifølge Dagbladets opplysninger hadde bilen grønne registreringsskilter, hvilket kan tyde på at den er norskregistrert.

Oppskaket lokalmiljø Politimann Egil Solberg, som selv bor i Bruvoll, forteller at det lille lokalmiljøet er oppskaket over det som er hendt.

- Vi er bare noen hundre innbyggere til sammen, sier han til Dagbladet.

Etter bortføringsforsøkene i Akershus har Romerike politidistrikt satt store ressurser inn i etterforskningen; bl.a. har de koblet inn den felles etterforskningsenheten, og har anmodet om bistand fra Kripos.

Politiadvokat Jon Aga opplyser til Dagbladet at etterforskningen omfatter bl.a. vitneavhør og tekniske undersøkelser samt kartlegging av hvem som har befunnet seg i de aktuelle områdene på de relevante tidspunktene.

- Vi ser spesielt på moduskandidater (tidligere dømte i liknende kriminalsaker, red.anm.), sier han.