- Kom seint i gang med riggingen

Tidsnød var blant årsakene til at «årets russetreff» ble avlyst i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opptil 1500 personer måtte dra hjem med uforrettet sak da «årets russetreff» - kåringen av beste russebuss på Bærums-skolene Eikeli og Stabekk - ble avlyst i går kveld, etter at bare to busser hadde fått vist seg fram. Reaksjonene var sterke.

- Dette er helt skandaløst. Russen er helt fra seg nå, de har forsaket alt for denne kvelden, raste russemamma Janne Østereng overfor Dagbladet.

- Sammensatt årsak Årsaken ble i går kveld opplyst å være at for mange hadde møtt opp i hangar 4 på gamle Fornebu flyplass - for øvrig samme lokale som tidligere har huset «Big Brother». Nå sier eventhallens eiere Cliffhanger Studios at årsaken er mer sammensatt.

- Vi jobbet mot klokka hele tida, og riggingen (monteringen av lydsystemet, m.m.) kom seint i gang. Det gikk ut over andre ting, bl.a. fordi kasser ble stående der de ikke skulle, osv. Vi så ganske raskt at situasjonen ble uoversiktlig, og at vi ville få problemer med å garantere for sikkerheten, sier hallsjef Ketil Aamodt til Dagbladet.

AMBISIØST: Russebusskåringen på Fornebu kalte seg selv «årets russetreff», men ble avlyst etter en time.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
AMBISIØST: Russebusskåringen på Fornebu kalte seg selv «årets russetreff», men ble avlyst etter en time. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Russebusskåringen skulle etter planen ta én time. Men da en time var gått, hadde altså bare to busser vært på «podiet».

- Vi konfererte med politiet og russen, og kom til at vi måtte stenge. Sikkerheten må stå i sentrum, sier hallsjefen.

Barn og foreldre Han sier Cliffhanger var forespeilet 500 deltakere - men anslår at så mange som 1500 kan ha dukket opp - inkludert en rekke barn og foreldre. Antallet, sammen med de andre problemene forårsaket av forsinkelsen, var førende for beslutningen om å avlyse.

- Evakueringen gikk rolig for seg, og jeg må rose russen for deres samarbeidsvilje. De var utrolig fine å ha med å gjøre, sier Aamodt.

FOR FULLT: At det kom opptil 1000 flere personer til arrangementet enn antatt, er én av årsakene til avlysningen.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FOR FULLT: At det kom opptil 1000 flere personer til arrangementet enn antatt, er én av årsakene til avlysningen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Han sier det er russen som formelt var ansvarlig for arrangementet, siden de sto som leietaker av hallen - men at Cliffhanger forsøkte å bistå som best de kunne.

Det kostet 80 000 kroner å leie den gamle hangaren. Aamodt vil ikke drøfte en eventuell erstatningssak i pressen.

- Dette er nok første og siste gang vi ble leid til dette arrangementet. Vi beklager selvsagt at det gikk som det gikk, sier han.

Ikke nytt arrangement Fra russens hovedstyre for Oslo og Akershus får Dagbladet opplyst at det ikke blir noe erstatningsarrangement etter gårsdagens avlysning.

BEKLAGER: Eventselskapet Cliffhangers hallsjef Ketil Aamodt beklager avlysningen, men understreker at sikkerheten kommer først.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BEKLAGER: Eventselskapet Cliffhangers hallsjef Ketil Aamodt beklager avlysningen, men understreker at sikkerheten kommer først. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Eikeli skal riktignok avholde russebussvalg i skoletida - men det blir uten lydanlegg, sier hovedstyrets PR-sjef Erik K. Haukland.

De øvrige skolene i Bærum skal dessuten avholde sitt eget valg - men etter hva Dagbladet forstår, kan ikke dette måle seg mot gårsdagens avlyste arrangement.

- Det er Eikeli som har den mest profilerte russen i Bærum, sier Haukland.

Det har i dag ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Eikeli-russ og russepresident for Oslo og Akershus, Andreas Barreth.