Kom til feil sted da de skulle redde Foley

Pressekonferanse om mislykket redningsoperasjon.

BEKLAGET: Forsvarsminister Chuck Hagel og general Martin Dempsey snakket om den amerikanske journalisten James Foley som ble henrettet av IS og om den mislykka redningsoperasjonen. Foto: MARK WILSON / AFP
BEKLAGET: Forsvarsminister Chuck Hagel og general Martin Dempsey snakket om den amerikanske journalisten James Foley som ble henrettet av IS og om den mislykka redningsoperasjonen. Foto: MARK WILSON / AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske forsvarsministeren Chuck Hagel og general Martin Dempsey holdt i kveld en pressekonferanse fra Pentagon om trusselen fra IS og den amerikanske journalisten James Foley som ble henrettet av IS.

Hagel startet pressekonferansen med å beklage henrettelsen av journalisten James Foley og fortsatte med å orientere noe mer om aksjonen i sommer der man forsøkte å redde Foley og andre gisler tatt av IS.

- Vi beklager at aksjonen ikke ble vellykket, sier han.

Han sier aksjonen var nøye forberedt og alt gikk som planlagt.

- Vi gjorde alt vi kunne for å redde gislene, sier han.

General Dempsey fortalte videre at da de kom fram til stedet de mente gislene ble holdt fanget, så var det noe som ikke stemte.

- Det viste seg at gislene ikke var på dette stedet lengre, sier Dempsey.

De beskriver IS og deres handlinger som barbariske.

- Det de gjorde med Foley, det de truer amerikanere og europeere med kan ikke beskrives som annet enn barbarisk, sier Hagel.

De ser for seg en langvarig kamp mot terror-organisasjonen, og som ikke kan vinnes fra amerikanske luftangrep alene. Så langt er det gjennomført 89 luftangrep mot IS-mål.

- Den irakiske regjeringen er også essensiell, sier Hagel.

Han mener IS er så sofistikerte og økonomisk sterke som noen annen gruppe de har kriget i mot.

- De er mer enn bare en terrorist-gruppe. IS er en trussel mot alle våre interesser i både Irak og overalt ellers, sier han.

- IS vil bare bli fullstendig knust når de blir avfeid av de 20 millioner sunni-muslimene i området, sier Dempsey.