Kom til Norge for å jobbe - ni dager seinere slo de til mot gullsmeden

Først utsatte de ranet fordi det var for mange kunder hos gullsmeden. Dagen etter slo ranerne til og stakk av med klokker verdt over to millioner kroner. Nå er de dømt.

MASKERT: Det var 17. februar i fjor at Heyerdahl Gullsmed og Urmaker på Skøyen ble ranet av tre maskerte og væpnede menn. Foto: Politet / NTB scanpix
MASKERT: Det var 17. februar i fjor at Heyerdahl Gullsmed og Urmaker på Skøyen ble ranet av tre maskerte og væpnede menn. Foto: Politet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kalenderen viste 8. februar 2017, da et fly fra Vilnius landet på Gardermoen. Ut av kabinen kom tre litauiske menn, klare for jobbing i Norges hovedstad. En leilighet i Oslo skaffet av en bekjent blir midlertidig bosted. Mannen med leiligheten vil også hjelpe dem med å skaffe arbeid. Planen skal imidlertid ikke gå som de tre har tenkt.

Ifølge en fersk dom fra Oslo tingrett gikk det bare én uke fra de tre ankom Oslo, til de fikk beskjed om at det likevel ikke var noen jobb til dem der. Samtidig kom kravet om å betale husleie til den bekjente.

Uten penger og jobb hadde de ingenting å gjøre opp for seg med. Mannen med leiligheten kom ifølge dommen med et forslag. Det ligger en gullsmed på Skøyen.

Ranet

17. februar, ni dager etter at de ankom Norge, sitter de tre litauiske mennene i en Audi utenfor Gullsmed Heyerdahl. Dagen før har de vært på plass, men reist fra stedet siden det var mange kunder i butikken.

Klokka nærmer seg 18.30. Gullsmeden skal snart stenge. Den ene av dem holder en replikapistol i hånda, en annen har med seg hammer. Alle er maskerte i det de entrer butikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer