Kom til rette etter misforståelse

Den savnede Renate Veronica Vangen (11) fra Drammen er kommet til rette, melder politiet på Gol. Jenta havnet ved en misforståelse på feil ridesenter i Gol-traktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Renate Veronica Vangen (11) fra Drammen tok toget alene til Gol i går ettermiddag, og skulle hentes av Morten Gulbrandsen, som driver Hemsedal Hestesenter i bygda Lykkja. Gulbrandsen var imidlertid et kvarters tid forsinket.

På det samme toget fra Oslo var en annen gruppe barn som skulle på ridetur fra Huso Fjellgard. De ble hentet av Gaute Kamfjord, og da han spurte om 11-åringen skulle være med på turen fra Huso, svarte hun ja og ble med.

- Hun regnet med at hun skulle være med, og antallet Kamfjord skulle hente stemte fordi en av dem som skulle til Huso, ikke dukket opp, forteller lensmann Per Egil Garborg.

Han er svært lettet over at saken fikk en lykkelig utgang.

Leteaksjon

- Det var litt ekkelt en stund. Vi har vært veldig bekymret, forteller lensmannen, som fikk bistand av en jurist fra Hønefoss politidistrikt søndag kveld. Folk fra lensmannskontoret og Røde Kors lette etter jenta i området rundt stasjonen utover natta, og mandag morgen var et politihelikopter på vei for å delta i søket. Lensmannen varslet også Kriminalpolitisentralen, og politiet i Oslo og Drammen.

Folk fra lensmannskontoret var i går i kontakt med Kamfjord for å sjekke om den savnede jenta hadde havnet på feil sted, men ettersom han hadde riktig antall barn i leiren, trodde han alt var som det skulle. Først mandag formiddag ble han klar over at en av jentene ikke hadde kommet, og da fant han ut at den savnede 11-åringen hadde havnet på feil rideleir. Jenta selv ante ingen ting.

Oppstyr

Etter en prat med Garborg og andre på lensmannskontoret i formiddag ble hun kjørt til riktig hestesenter.

- Hun gledet seg til å treffe hesten hun skal ri på hele uka, men synes alt oppstyr og medieomtale var litt ekkelt, sier Garborg. Jentas mor dro til Hemsedal i dag for å treffe datteren.

(NTB)