Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kom tilbake med barnet nå, Beata Teresa

Venn og kollegas bønn til moren som skal ha stukket av med sitt nyfødte barn. Frykter for barnets liv.

FORSVANT HERFRA: Moren hadde samvær med barnet da hun, en ukjent mann og barnet forsvant fra stedet. Politiet på Østlandet jakter nå personene. Foto: Hans Arne Vedlog
FORSVANT HERFRA: Moren hadde samvær med barnet da hun, en ukjent mann og barnet forsvant fra stedet. Politiet på Østlandet jakter nå personene. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet etterlyste i kveld Beata Teresa Kjellman (37) med navn og bilde etter at hun skal ha stukket av med et fire måneder gammelt barn hun har blitt fratatt omsorgen for.

Ifølge politiet hadde hun i dag samvær med barnet som til vanlig bor på et barnehjem i Oslo. I forbindelse med dette forlot hun barnehjemmet med en ukjent mann og barnet.

Politiet fikk melding klokka 13.46 i dag.

Ber henne komme tilbake
Dagbladet har snakket med en venn og kollega av Kjellman gjennom mange år. Han ber Beata Teresa Kjellman returnere på sin flukt og melde seg til politiet.

- Jeg vet hun er veldig lei seg og uenig med vedtaket om å bli fratatt sitt nye barn, men å gjøre slikt løser ingenting. Jeg ber henne komme tilbake slik at man kan løse dette i ordnede former og på en annen måte enn denne, sier mannen til Dagbladet.

Han registrerer at politiet etterlyser moren av hensyn til barnets liv og helse. Han kjenner til konflikten mellom Kjellman og myndighetene og kjenner til at barnet har hatt problemer med helsen.

- Dette er ikke bra for barnet. Hvis barnet er i fare må hun snu og komme tilbake nå. Det er veldig synd at det måtte komme til dette. Jeg vet at hun er veldig sint på lovgivingen i Norge på dette feltet, sier han.

- Trenger helsehjelp
Politiet ønsker ikke å gå i detalj om eventuelle helseproblemer hos barnet, men bekrefter at de er bekymret for barnets helse og at det nå angivelig er kidnappet av sin mor.

- Barnet trenger oppfølging av helsepersonell og det er en grunn til at moren ikke får beholde barnet sitt. Vi frykter nå at hun har forlatt landet, sier informasjonsmedarbeider Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Beata Teresa Kjellman, er født i 1971, og er norsk statsborger med polsk opprinnelse.

Moren er 169 centimeter høy, har langt lyst hår og grønne øyne. Hun var sammen med en mannlig bekjent i lys hettegenser da barnet ble kidnappet. Mannen mangler en finger på en av hendene.

Paret tok ifølge politiet med seg barnet ut fra barnevernsinstitusjonen og kjørte bort i en grå, polskregistrert Ford stasjonsvogn med kjennemerkene WOR 04812, som nå også er etterlyst.

- Vi har kontakt med flere politidistrikt og har varslet alle grensestasjoner. Vi har satt i gang et stort apparat. Vi ber publikum om tips i saken. Alle som tror de har sett eller hørt noe må ta kontakt, sier Grøndahl.

Politiet kan kontaktes på telefon 22 66 99 66.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling