- Kom tilbake, Sandberg. Dette er ingen beklagelse

Stortingsrepresentant og blogger Jette F. Christensen mener Sandberg egentlig står for hva han sa.

VIL HA SANDBERG PÅ STOLEN: Ap-politiker Jette F. Christensen var i stortingssalen da Per Sandberg kom med sin famøse uttalelse. Nå forlanger hun at Sandberg kommer tilbake og unnskylder seg fra samme talerstol.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
VIL HA SANDBERG PÅ STOLEN: Ap-politiker Jette F. Christensen var i stortingssalen da Per Sandberg kom med sin famøse uttalelse. Nå forlanger hun at Sandberg kommer tilbake og unnskylder seg fra samme talerstol. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jette F. Christensen (28) satt i stortingssalen da Frps-nestleder Per Sandberg sjokkerte partifeller og stortingskolleger med sin uttalelse:

«Hvis det er noen som har spilt offer etter 22. juli, er det til de grader Arbeiderpartiet.»

- Grusom ting å si Christensen har som leder av Hordaland Ap mistet fem ungdommer i massakren på Utøya.

- På det personlige plan var det helt grusomt å høre. På det politiske plan er det helt uhørt å utsette kolleger for noe slikt, sier Christensen til Dagbladet.

Og legger til:- Uavhengig av ens tilknytning til 22. juli, ser jo de fleste hvor grusomt dette er å si fra Stortingets talerstol.

Beklagelse Hun forteller at det umiddelbart bredte seg en rar stemning i stortingssalen. Selv ble hun sittende og høre Sandberg fullføre, og Jonas Gahr Støre svare, før hun sjokkert forlot salen. Andre skal allerede ha gått gråtende ut.

Hun har lest og hørt Sandbergs beklagelse i ettertid, men er langt i fra fornøyd med den.

- Selv om det har gått noen timer, synes jeg fortsatt det er ufattelig at han kunne si noe slikt. Men det som er mest trist er hans beklagelse, som egentlig ikke er noen unnskyldning i det hele tatt, hevder Christensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.