- Kom ut frivillig, ellers spyler vi dere!

Massehærverk på Trandum førte til kaos.

KONTROLL: Politiet har nå kontroll på situasjonen på Trandum. De innsatte ble truet med brannslange, før mange så kom ut av luftegården frivillig.
Thomas Rasmus Skaug
KONTROLL: Politiet har nå kontroll på situasjonen på Trandum. De innsatte ble truet med brannslange, før mange så kom ut av luftegården frivillig. Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet rykket ut til massehærverk på Trandum utenfor Jessheim i Romerike ved 19-tiden søndag. Dagbladet erfarer at det var rundt 60 politifolk på stedet, og noen var utstyrt med skjold og gassmasker.

Ved 20-tiden kunne politiet melde om at de hadde fått kontroll på situasjonen. Flere titalls personer skal være pågrepne på Trandum. Politiet sier til NTB at i overkant av 50 personer skal ha deltatt i protesten.

De innsatte på Trandum skal ha streiket i protest mot forholdene i leiren. Planen var å bli ute i luftegården hele natten.   Innsatsleder på stedet, Jan Robert Pedersen, sier til Dagbladet klokken 20.30 at de har kontroll.   - Vi tømmer luftegården en etter en, for så å få de fort inn igjen der de skal slik at vi får dem varme. Alle har oppført seg rolig, sier han.

- Ingen er skadet, men det er en del materielle skader, sier kommunikasjonsrådgiver i PU, Monca T. Olsen, til Dagbladet.

Kom ut, ellers spyler vi dere!Politiet ga i 20.10-tida de innsatte følgende valg:

- Kom ut frivillig, ellers spyler vi dere, rapporterer Dagbladets fotograf på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer