<strong>STOR DONASJON:</strong> Restene fra en matteknologikonferanse sørget for mer enn 4000 måltider. Mye takket være Komal Ahmads forretningsidé. Foto: Feeding Forward
STOR DONASJON: Restene fra en matteknologikonferanse sørget for mer enn 4000 måltider. Mye takket være Komal Ahmads forretningsidé. Foto: Feeding Forward Vis mer

Komal (25) møtte en hjemløs. Fire år seinere har hennes idé gitt over en halv million mennesker mat på bordet

Opprørt over all maten som kastes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Komal Ahmad har i løpet av sitt relativt korte liv allerede hjulpet en stor mengde mennesker.

Med et brennende engasjement for miljøet og å hjelpe de som trenger det mest, fikk studenten fra Las Vegas en lysende idé da hun i 2011 møtte en hjemløs mann. Hun inviterte ham på lunsj og han fortalte om situasjonen sin.

Ahmad ble så opprørt at hun bestemte seg for å gjøre noe med det.

Overskuddsmat Det startet i det små, da hun laget en mulighet for at kantinene ved universitetet der hun var student, Berkley, kunne donere overskuddsmat til herberger, skriver nettstedet CNET.

Det tilbudet ble etter hvert utvidet til omkring 140 høyskoler og universiteter i USA.

Nå er 25-åringen toppsjef og gründer for sitt eget selskap, Feeding Forward.

Med en genial, men enkel teknisk løsning, sørger Feeding Forward for at overskuddsmat på kort tid kan doneres til dem som måtte trenge det.

Med en telefonapp kan bedrifter, arrangementer og liknende trykke på en knapp som indikerer at de har overskuddsmat. Feeding Forwards nettverk av sjåfører vil plukke opp denne maten. Samtidig ligger det enda en forespørsel inne i appen, nemlig hvilke herberger som akkurat da har behov for mat.

I USA kastes 30 millioner tonn matrester hvert år, mens 50 millioner mennesker får for lite mat, ifølge CNET.

- Det er ikke mangel på mennesker som trenger mat. Det er ikke et sultproblem, men en distribusjonsproblem, sier hun til nettstedet.

I Norge kaster vi til sammen 231 000 tonn mat til en verdi av rundt 12 milliarder kroner i året. I Frankrike har de innført et forbud for butikker mot å kaste mat. Der må overskuddsmat doneres til veldedighet eller bli til dyrefôr. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sa til Dagbladet tidligere denne måneden at han ville fremme et liknende forslag i Stortinget.

Mat til over en halv million Feeding Forward har ifølge egne tall sørget for mat på bordet til 575 898 mennesker i San Francisco-området.

Tidligere denne måneden var det en matteknologikonferanse i San Francisco. Restene fra konferansen sørget for mat til 4279 mennesker på åtte forskjellige herberger, skriver CNET.

- Kokkene var veldig lettet og glade over å se at maten deres ikke gikk til spille, sier Caryl Chinn i Bite Silicon Valley, som avholdt konferansen.

Gründer Ahmad håper nå å utvide tilbudet til flere amerikanske storbyer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer