Komikerkjendis om den politiske «hore»-feiden i hjembyen: - Det eneste upassende med dette, er at de setter prostitusjon i et dårlig lys

- Han fortalte ham vel bare det folk ellers sier bak ryggen hans.

- DEBATT MED SJEL: - Det er nok noen kulturforskjeller ute og går. Oppe i nord er folk mer direkte. Det er ikke så tabubelagt å kalle folk ting, sier komiker Dag Sørås om den politiske «hore»-feiden i hjembyen Narvik. Foto: Lars Eivind Bones/Faksimile fra Fremover
- DEBATT MED SJEL: - Det er nok noen kulturforskjeller ute og går. Oppe i nord er folk mer direkte. Det er ikke så tabubelagt å kalle folk ting, sier komiker Dag Sørås om den politiske «hore»-feiden i hjembyen Narvik. Foto: Lars Eivind Bones/Faksimile fra FremoverVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det eneste upassende med dette, er at de setter «yrket» i et dårlig lys. Tenk å bli satt i bås med en høyrepolitiker. Og så må de lære seg at det heter prostituert, sier komikerkjendis Dag Sørås om den politiske «hore»-feiden i hjembyen Narvik.

Tidligere i dag viet Dagbladet spalteplass til gårsdagens førsteside av avisa Fremover hvor det slås fast at valgkampen i Narvik tilspisser seg.

Avisa viser til en telefonsamtale mellom to tidligere Frp-partikolleger; nåværende KrF-politiker Trond Millerjord og nåværende Høyre-politiker Paul Rosenmeyer.

Kalte politikerkollega «hore» «Paul kalte meg en hore», sier KrF-politiker Trond Millerjord på forsida av avisa.

«Nei, jeg sa du oppfører deg som en», svarer Høyre-politiker Paul Rosenmeyer på samme forside.

Komiker Dag Sørås er selv fra Narvik, men har bosatt seg på Østlandet. Ifølge Wikipedia er han kjent som stand-up komiker, skribent og radiovert. Sørås vant prisen for beste nykommer under Komiprisen 2007 og Stå opp-prisen i 2012. Han har også hatt en rolle som sidekick i Håvard Lilleheies «Showman» på TV 2 Zebra.

- Debatt med sjel - Jeg himlet først med øynene da jeg så forsida i Fremover. Men etter å ha fordøyet det litt, tenkte jeg at, jammen, denne debatten er det litt sjel i. Det var et hyggelig oppslag, og det er ikke hver dag at Fremover havner i riksdekkende media. Jeg kjente at jeg nesten lengtet litt hjem til Nord-Norge, sier Sørås.

Ifølge Millerjord var bakgrunnen for munnhoggeriet en artikkel som stod på trykk i Fremover på lørdag.

Her henviser Rosenmeyer til at Narviks Arbeiderparti tidligere har samlet flertall mot Høyre i en sak om kommunal eller privat barnehage. Videre omtaler han denne flertallskonstellasjonen som «Arbeiderpartiet sammen med noen nyfrelste venner».

- Det var da jeg leste dette at jeg ringte Rosenmeyer, sier Millerjord til Dagbladet.

- Jeg spurte om det var meg han henviste til som «nyfrelste venner». Han bekrefta det, også sa han «forøvrig er du ei hore», forteller KrF-politikeren.

- Ikke tabu Trond Millerjord sier til Dagbladet at han og Rosenmeyer ikke har hatt liknende konflikter tidligere, og at han tror det skal gå fint å samarbeide tverrpolitisk med den tidligere partikollegaen framover.

- Han (Rosenmeyer journ. anm.) var direkte, og sa vel bare til ansiktet hans det han ellers hører bak ryggen hele tida, sier Sørås og fortsetter:

- Jeg tipper de allerede flirer av dette. Det er nok noen kulturforskjeller ute og går. Oppe i nord er folk mer direkte. Det er ikke så tabubelagt å kalle folk ting. Det hadde nok vært verre om dette skjedde på Sørlandet.