Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Komisk comeback

Klokka 20 er «Komiske Ali» tilbake på skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var vel ingen av oss som trodde vi hadde hørt siste ord fra Iraks verdensberømte informasjonsminister Mohammed Saeed al-Sahaf. Nå er han tilbake for fullt. I kveld viser tv-kanalen Al-Arabiya et nytt intervju med «Komiske Ali». Opptaket skal ha blitt gjort i Bagdad i går, og er på 25 minutter. Det går på lufta klokka 20, norsk tid.

Dagbladet.no gir deg alle de beste sitatene straks de foreligger.

Og det er ingen grunn til å tro at kulthelten har fått bedre kontakt med virkeligheten siden sist. Slik kommenterer han info-innsatsen sin:

- Informasjonen var riktig, men tolkningen var feil.

Han røper også at han kanskje skal skrive sine memoarer.

- Hvis gud vil, mener jeg det er viktig at de blir skrevet på en etterrettlig måte.

Al-Arabiya har sendt ut en pressemelding og vist bilder av al-Sahaf som skal stamme fra intervjuet. Informasjonsministeren ser ut til å være i god form, men er blitt langt mer gråhåret enn han var under krigen.

- al-Sahaf sier at han overga seg til amerikanerne, og at de forhørte ham før de slapp ham fri igjen, opplyser en talsmann for Al-Arabiya.

Viktig info

I pressemeldingen står det at al-Sahaf vil komme med svært viktig informasjon om krigen og det irakiske regimets fall.

Ifølge den britiske avisa Daily Mirror ga «Komiske Ali» seg uten kamp da han ble stanset i sin egen bil på mandag, og tagg soldatene om å slippe ydmykelsen ved å bli fraktet vekk med en pansret Humvee i all offentlighet.

Kulthelten var kledd i en kortermet skjorte. For å sikre seg mot at han skulle begå selvmord, ble han bedt om å fjerne slipset.

Al-Sahaf fikk tilnavnet «Komiske Ali» etter at han under krigen hevdet at Irak var i ferd med å slå de amerikansk-britiske styrkene, samtidig som styrkene var på vei inn i Bagdad. Han var siste Baath-mann på post dagen statuen av Saddam falt. Under morgenens pressekonferanse insisterte han på at:

- Det er ingen amerikanere i Bagdad. De vil overgi seg eller brenne inne i stridsvognene.

Samtidig i bakgrunnen av tv-bildet så seerne amerikanske soldater ta seg gjennom hovedstadens gater, mens de vinket til jublende irakere.

Tilbudt tv-jobb

Al-Sahaf skal ha kastet fra seg bereten og distinksjonene, før han forsvant etter den siste propaganda-opptredenen da Bagdad ble tatt. Nøkkelen til Mercedesen og satellitt-telefonen kastet han i elva Tigris.

Sjekk arkivet:


Flere saker om 'Komiske Ali' på Dagbladet.no

For en måned siden sa sjef for tv-kanalen Al-Arabiya, Ali al-Hadithi, at de gjerne ville tilby den tidligere informasjonsministeren jobb som kommentator.

- Han er kanskje ikke troverdig, men han er populær og var en del av det irakiske regime, sa representanter for Al-Arabiya.

al-Hadithi sier at de fortsatt diskuterer muligheten for å ansette ham.

- Vi klarte å få intervjuet ham i dag. Resten skal vi diskutere når han har forlatt Irak.

Sjekk fansida til kulthelten!

Kilder: AP, Reuters, AFP

TILBAKE: I kveld opptrer Mohammed al-Sahaf på den arabiske tv-kanalen Al-Arabiya.