«Komisk selvskudd fra Frp's utstøtte»

- Ha, ha! Snakk om å skyte seg selv i foten! Sier valgforsker Frank Aarebrot om foreløpig siste utspill i sirkus Frp: utbryterne Fridtjof Frank Gundersen og Dag Danielsens planer om å stille liste til høstens stortingsvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kollega Bernt Aardal derimot tror at utbryterlista kan skape store problemer for Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet i Oslo.

Aarebrot sier at utspillet er den rene gavepakken til Hagen fordi det bekrefter partiformannens påstander om at Danielsen og Gundersen er opptatt av personlig status og egne ambisjoner - ikke Fremskrittspartiets ve og vel. Han er særlig overrasket over Fridtjof Frank Gundersens «langt fremskredne politiske naivitet».

Både Aardal og Aarebrot er enige om at gårsdagens vedtak i Frp's stortingsgruppes med hyllest til Carl I. Hagens lederstil er unik i norsk partihistorie.

- De vedtok altså at Carl I. Hagen er en kjernekar. Nå venter vi på liknende vedtak i Høyre og Venstre. Skjønt i Venstre ville man vel bare få et knapt flertall for Sponheim, sier Aarebrot.