Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- «Komiske Ali» begikk selvmord

To aviser skriver at den irakiske informasjonsministeren, Mohammed Saeed al-Sahhaf, har begått selvmord. Det amerikanske forsvarsdepartementet bekrefter at de har hørt ryktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisene Mardomsalari og Al Wifaq skriver i dag at al-Sahhaf tok sitt eget liv forrige onsdag, bare timer før amerikanerne tok Bagdad. al-Sahhaf holdt daglige pressekonferanser ved Palestine hotell, men onsdag 9. april dukket han ikke opp.

Dagen før møtte han pressen og fortalte at det ikke var amerikanske stridsvogner i Bagdad. Det ble sagt mens irakiske soldater løp for livet noen hundre meter unna. Etter det har ingen sett ham.

Kan ha rømt

al-Sahhafs sitater:


  • I can say, and I am responsible for what I am saying, that they have started to commit suicide under the walls of Baghdad. We will encourage them to commit more suicides quickly.
  • I triple guarantee you, there are no American soldiers in Baghdad.
  • We will kill them all........most of them.
  • Their infidels are committing suicide by the hundreds on the gates of Baghdad. Be assured, Baghdad is safe, protected.
  • We blocked them inside the city. Their rear is blocked.
  • The insane little dwarf Bush.
  • We're going to drag the drunken junkie nose of Bush through Iraq's desert, him and his follower dog Blair.

Les flere sitater her.

Begge de iranske avisene skriver at al-Sahhaf hengte seg i løpet av onsdagen, men opplysningene er ikke bekreftet av noen andre kilder. Ifølge det iranske nyhetsbyrået Baztab hadde al-Sahhaf ordre om å bli i Bagdad til siste slutt, og gi uttrykk for at alt var i skjønneste orden.

Det amerikanske forsvarsdepartementet bekrefter overfor MediaGuardian at de har hørt selvmordsryktene, men ville ikke kommentere saken.

Selvmordsryktene kan også være satt ut for å villede styrkene som jakter på ham. President George W. Bushs talsmann, Ari Fleischer, sa i går at amerikanske myndigheter mener flere av de irakiske lederne, inkludert al-Sahaf, kan ha rømt til Syria.

Hjemmeside

Mohammed Saeed al-Sahhaf ble krigens ufrivillige narr, etter at han gang på gang sto med fast blikk og fortalte at amerikanerne ble knust. Han kommer også til å bli husket for sin kommentar om at flere hundre amerikanske soldater begikk selvmord ved den internasjonale flyplassen i Bagdad.

Den irakiske informasjonsministeren har også blitt offer for den tvilsomme ære å få sin egen hjemmeside på nettet. Siden har samlet flere av al-Sahhafs udødelige sitater, og har solgt rundt tusen t-skjorter med ministerens bilde og sitater.

BORTE: Ingen har sett Mohammed Saeed al-Sahhaf siden tirsdag 8. april. Nå ryktes det at han har tatt sitt eget liv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media