Komité skal undersøke ulikheter i Ferguson

Guvernøren i delstaten Missouri i USA nedsetter et utvalg som skal komme med anbefalinger om hvordan sosiale og økonomiske ulikheter kan løses i protestrammede Ferguson.

STÅLSETTER SEG: Stemningen i Ferguson utenfor St. Louis er særdeles spent før storjuryen kommer med en avgjørelse i saken mot politimannen som skjøt og drepte Michael Brown. Mange frykter at det kan utløse nye voldelige sammenstøt og rasering av eiendommer. Foto: REUTERS/Kate Munsch
STÅLSETTER SEG: Stemningen i Ferguson utenfor St. Louis er særdeles spent før storjuryen kommer med en avgjørelse i saken mot politimannen som skjøt og drepte Michael Brown. Mange frykter at det kan utløse nye voldelige sammenstøt og rasering av eiendommer. Foto: REUTERS/Kate Munsch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

St. Louis-forstaden Ferguson har vært rammet av protester etter at en hvit politimann skjøt og drepte den ubevæpnede svarte tenåringen Michael Brown i august.

Mens en lokal jury er i ferd med å avgjøre om politimannen Darren Wilson skal tiltales for drapet eller ikke, har Missouris guvernør, demokraten Jay Nixon, besluttet å nedsette utvalget som skal bestå av 16 personer.

Mer enn en av fem av de 21.000 innbyggerne i Ferguson, som for det meste er svarte, lever under USAs offisielle fattigdomsgrense.

Både i delstaten Missouri og flere andre steder i USA forbereder myndigheter og demonstranter seg på uro mens de venter på svaret fra juryen. Det er særlig ventet protester dersom Wilson ikke blir tiltalt.

September Nixons Ferguson-komité har frist til september neste år med å komme med sine anbefalinger. Det skal den gjøre etter å ha foretatt en gjennomgang av de økonomiske og sosiale ulikhetene som bidro til uroen etter drapet på Brown den 9. august.

- Folk i denne gruppen ble ikke valgt på tross av deres dedikerte tjeneste i politiet, men på grunn av den, sier den svarte presten Starsky Wilson, som er en av lederne i komiteen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer