Komitelederen avslører: Ble truet med VG-sak før de valgte Giske

Fikk SMS under møtet fra ukjent person.

FIKK SMS: Jorodd Asphjell, lederen for valgkomiteen i Trøndelag Ap, fikk Giske-videoen på SMS under møte i valgkomiteen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg fikk en SMS midt under møtet i valgkomiteen fra en ukjent person, hvor de sier at de satt på upassende bilder og video av Trond. De sa at VG var svært interessert i bildene, sier Jorodd Aspjell til pressen på spørsmål fra NRK.

Han møter flere medier på Gardermoen i dag. Asphjell leder valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti, hvor Giske er innstilt til flere tillitsverv.

Asphjell og resten av valgkomiteen møtes til et ekstraordinært møte klokka 14 i dag. Bakgrunnen for møtet er en video der Giske danser tett med en ung kvinne på dansegulvet.

Var med Giske på bartur

Asphjell sier han var med Giske på baren den aktuelle kvelden der den omtalte videoen stammer fra.

Asphjell har ikke bedt Giske trekke sitt kandidatur i dag, men legger til at han har bedt ham «tenke gjennom situasjonen som er».

- Vi var ute å tok to glass øl sammen. Vi sto i baren og pratet sammen. Jeg kan bekrefte at det var veldig mange som ville ta selfie med Trond. Jeg sa til ham at «dette hadde ikke jeg orket, å bli maset på så mye», sier Asphjell.

Han legger til at han advarte Giske om å stille opp for kamera.

- Jeg spurte ham om det var smart å gjøre det. Men som en hyggelig og positiv herremann stilte Trond opp. Jeg ser at han selv kommenterer i dag at han kanskje ikke burde gjort det.

Asphjell sier han ikke kjenner igjen videoen fra de selfiene som ble tatt i den perioden han var i baren sammen med Giske.

Reagerer negativt

Valgkomitemedlem Trine Reitan er kritisk til at Asphjell og Giske var på bar sammen helga før valgkomiteen skulle levere sin innstilling.

- Det blir for tette bindinger. Vi sto i en situasjon med uenighet og vanskelige valg og hvor vi skulle diskutere innstillingen. Da er det ikke så klokt å gå på bar med han som folk er uenige om, sier Reitan til Adresseavisen.

Andre kilder gir uttrykk for det samme. De peker på at Asphjell, som leder av valgkomiteen, burde ha innsett at et slikt barbesøk ikke ville være egnet til å skape tillit i en prosess der Giske var omstridt foreslått som nestleder i fylkespartiet.

PÅ BAR: Lederen av valgkomiteen i Trøndelag Ap, Jorodd Asphjell, gikk på bar med Trond Giske helgen før valgkomiteen skulle levere sin innstilling. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PÅ BAR: Lederen av valgkomiteen i Trøndelag Ap, Jorodd Asphjell, gikk på bar med Trond Giske helgen før valgkomiteen skulle levere sin innstilling. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Krever unnskyldning fra VG

Giske selv angrer på at han sa ja til å være med på videoen som har utløst en ny bekymringsmelding mot ham. Han reagerer samtidig sterkt på VGs dekning av saken, og mener avisa har gitt en feilaktig framstilling av hendelsene.

- VGs sak tegner det stikk motsatte bildet av hva som var virkeligheten. Ikke var det noen person som hadde opplevd å bli behandlet ugreit, og videoen viste heller ikke dette, skriver Giske på Facebook fredag morgen.

I VGs artikkel fra torsdag blir kvinnen på videoen sitert i én kort setning:

- Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra, fortalte kvinnen angivelig til VG.

Men torsdag kveld kom kvinnen med utsagn som gikk i motsatt retning fra det VG hadde sitert henne på.

«Det var ikke noe mer enn en dans. Det var vi som tok kontakt med han, ikke omvendt. Det var ikke noe annet enn hyggelig tone. Vi opplevde det som uproblematisk og greit, og han gikk vel fra utestedet før vi gjorde», sa kvinnen til NRK.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer