Kommandøren som ble sviktet av Trump

- Vi vil stå imot. Vi har vært i krig i sju år, og vi kan fortsette krigen i sju år til.

STÅR I MOT: Kommandør for Syrian Democratic Forces understreker at de kommer til å stå i mot et angrep fra Tyrkia i Syria selv om USA trekker seg ut. Nå kjemper syriske regjeringsstyrker og kurdiske styrker for første gang på åtte år mot en felles fiende. Foto: Ivor Prickett / The New York Times / NTB Scanpix
STÅR I MOT: Kommandør for Syrian Democratic Forces understreker at de kommer til å stå i mot et angrep fra Tyrkia i Syria selv om USA trekker seg ut. Nå kjemper syriske regjeringsstyrker og kurdiske styrker for første gang på åtte år mot en felles fiende. Foto: Ivor Prickett / The New York Times / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens USA er på retrett, er Tyrkia på frammarsj - og nå begynner også sovende IS-celler smått å våkne til live igjen i det krigsherjede Syria.

De kurdiske soldatene i Syrian Democratic Forces (SDF), som i flere år har vært USA sin nærmeste støttespiller i Midtøsten, står dermed alene igjen overfor et sabelraslende tyrkisk militær og uforutsigbare IS-krigere.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer