Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommentar: Ny rekord for Bondevik

Kristelig Folkeparti er stadig den klare vinneren etter høstens regjeringsdannelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • På MMIs politiske barometer for november får partiet en oppslutning på 16,9. Det er 1,6 prosentpoeng bedre enn forrige måned, og den høyeste notering partiet noen gang har fått.
  • MMIs barometer forteller ellers om små utslag blant velgerne. De har lagt seg til ro etter utladningen ved valget. Og budsjettbehandlingen og spillet rundt den later ikke til å gi seg utslag i partioppslutningen.
  • Av regjeringspartiene er det Venstre som ser ut til å få minst uttelling så langt. Partiet svinger rundt fire prosent, som er grensen for utjevningsmandater. Senterpartiet får samme oppslutning som ved valget, 7,9 prosent.

Arbeiderpartiet får en oppslutning som er identisk med valgresultatet, og Høyre er nå det fjerde største partiet med 13,1 prosent. Det er en tilbakegang siden forrige MMI-måling på to prosentpoeng. Valgresultatet var 14,3. Høyre lekker både til Kristelig Folkeparti og til Arbeiderpartiet, går det fram av bakgrunnsmaterialet i undersøkelsen.

Målingen er utført mandag til torsdag denne uka, og omfatter 912 telefonintervjuer. 74,7 prosent av alle spurte har et bestemt syn på partipreferanse.

Hele Norges coronakart