Caitlyn Jenner

Kommentar ryster: - Tjener på transfobi

Den tidligere OL-vinneren Caitlyn Jenner sto fram som transperson i 2015 og stiller nå som republikansk guvernørkandidat i California. Hun får hard kritikk etter at hun sa at transpersoner født som gutter, ikke bør få lov til å delta i jenteidrett.

KLAR TALE: Caitlyn Jenner kommenterte nylig det kontroversielle lovforslaget i USA som forbyr transbarn i å delta i idrett med kjønnet de identifiserer seg med, noe som fikk flere til å se rødt. Video: NTB, TMZ, Dagbladet TV. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Jenner (71) er én av tre som nå kjemper for å bli republikanernes kandidat i det ekstraordinære guvernørvalget i California mot demokratenes sittende guvernør, Gavin Newsom.

Fra før er hun svært berømt i USA. Først som OL-vinner i tikamp fra 1976. Deretter som kjendis blant annet i realityserien «Keeping Up with the Kardashians». Fram til 2015 het hun Bruce Jenner. Hun var gift med Kris Jenner, mor til Kim Kardashian, i 23 år før skilsmissen det året. I en svær artikkel i Vanity Fair sto hun så fram som som transperson og skiftet kjønn.

Nå høster Caitlyn Jenner imidlertid hard kritikk etter et kort spontanintervju med TMZ lørdag. Jenner var ute og luftet hunden og besøkte Starbucks da hun ble spurt om det som har vært et yndet stridstema for mange republikanske politikere i flere delstater den siste tida. I delstat etter delstat foreslår de å innføre lover, som hindrer at barn som er født som biologisk som gutter, men som som er transpersoner, skal få delta i jenteidrett.

- Rettferdighet

- Det er et spørsmål om rettferdighet. Det er derfor jeg er mot at biologiske gutter, som er transpersoner, skal få konkurrere med i jenteidrett. Det er bare ikke rettferdig. Og vi må beskytte jenteidretten på skolene våre, svarer Jenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer