- Kommentaren er skrevet i ren frustrasjon og fortvilelse

CP-rammede Kristian E. Hansen har skrevet åpent brev til Robert Eriksson.

ARBEIDS- OG SOSIALMINISTER:  I et åpent brev til Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson spør CT-rammede Kristian E. Hansen om han har tenkt over hvordan det er å bli stemplet som en belastning for nasjonalregnskapet. Foto: Bjørn Langsem
ARBEIDS- OG SOSIALMINISTER: I et åpent brev til Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson spør CT-rammede Kristian E. Hansen om han har tenkt over hvordan det er å bli stemplet som en belastning for nasjonalregnskapet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Har statsråden tenkt på hvordan det er for oss alltid å bli stemplet som en belastning for nasjonalregnskapet, føle at vi blir sett på som latsabber og snyltere?»

Det spør Kristian E. Hansen (46) i et åpent brev til Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson som Hansen har kalt «Brev fra en latsabb»som først ble publisert hos Tønsbergs Blad.

Lokalpolitikeren fra Arbeiderpartiet har cerebral parese (CP) og har vært uføretrygdet i 25 år. Han føler selv på dette snylterstempelet som han mener har blitt forsterket i debatten etter framleggelsen i statsbudsjettet.

- Det var en kommentar jeg bare måtte skrive ut av meg. Da statsbudsjettet kom var det så ydmykende å høre på argumentene som ble lagt fram. Kommentaren er skrevet i ren frustrasjon og fortvilelse, sier Hansen som ikke har hørt noe fra Arbeids- og sosialministeren selv.

- Det hadde jeg heller ikke regnet med. Men jeg har fått mange andre tilbakemeldinger på sms og på Facebook. Alle har vært positive, sier han.

- Mistenkeliggjort I kommentaren angriper Hansen mantraet om at det skal lønne seg å jobbe - for motstykket til dette er at det skal straffe seg å være syk, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer