Kommenterer ryktene om dattera

Donald Trumps personlige assistent, Madeleine Westerhout, fikk sparken etter at hun angivelig lekket detaljer om Trump-barna.

FERDIG: Donald Trumps personlige assistent, Madeleine Westerhout. Foto: AFP
FERDIG: Donald Trumps personlige assistent, Madeleine Westerhout. Foto: AFPVis mer

Det skal ha skjedd under en såkalt «off record»-middag med pressen.

Westerhout (28), en av Trumps aller nærmeste medarbeidere i Det hvite hus siden 2017, måtte gå på dagen torsdag. Flere medier skrev da at det var fordi hun hadde lekket private og sensitive detaljer om Trump-familien til journalister.

Anerkjente Politico og CNN skriver nå at kommentarene i hovedsak handlet om Trumps barn Ivanka og Tiffany Trump.

Blant annet skal Westerhout ha skrytt av at hun har et bedre forhold til Trump enn det hans egne barn har.

TETT PÅ: Ivanka Trump er blant farens nærmeste rådgivere. Foto: Brendan Smialkowski/AFP
TETT PÅ: Ivanka Trump er blant farens nærmeste rådgivere. Foto: Brendan Smialkowski/AFP Vis mer

Off record

Westerhout skal også ha sagt at Trump helst ikke vil bli avbildet sammen med sin datter Tiffany.

TRUMP-BARN: Tiffany og Ivanka Trump. Foto: Rex/Shutterstock
TRUMP-BARN: Tiffany og Ivanka Trump. Foto: Rex/Shutterstock Vis mer

Den nevnte middagen er en av flere som holdes årlig. Slike middager brukes ofte som såkalt kildepleie, og alt som sies skal være «off record», altså at det ikke kan siteres av pressen, men eventuelt brukes som bakgrunnsinformasjon.

Westerhouts oppsigelse ble omtalt som «brå og uventet».

Fredag ville ikke Trump si noe om 28-åringen var sparket, men han sa hun hadde ringt ham og sagt at hun hadde drukket alkohol på nevnte middag. Lørdag morgen kommenterte han imidlertid saken på Twitter:

- Westerhout hadde taushetsplikt, men hun er en god person og jeg synes ikke det var en grunn til å bruke den. Hun ringte meg for å beklage, hun hadde en tøff kveld. Jeg forstår, og tilga henne, skriver Trump.

Kommenterer ryktene

Og:

- Jeg er veldig glad i Tiffany, det går bra!

Westerhout er en av etterhvert mange rådgivere, regjeringsmedlemmer og ansatte rundt Trump som har sluttet eller fått sparken siden starten på hans presidentembete.

Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders sluttet også i sommer. Hun var en av hans nærmeste og mest betrodde medarbeidere. Hun begynner nå i Fox News.

Fra før har Patrick Shanahan, fungerende forsvarsminister, gitt seg etter seks måneder i stillingen. Det samme har Jim Mattis, som var forsvarsminister i nesten to år.

Ryan Zinke (innenriksminister), stabssjef John Kelly og justisminister Jeff Sessions er andre som fikk et drøyt år i stillingen.