Stoltenberg møtte Trump i Det hvite hus:

- Kommer en dag hvor jeg også skal roe meg ned

Jens Stoltenberg tar fatt på en historisk lang periode som generalsekretær i Nato fram til 2022.

HER LYVER TRUMP: Da generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg og USAs president, Donald Trump møttes i forbindelse med NATOs 70-årsdag presterte presidenten å lyve om farens opphav. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Denne uka er Stoltenberg i Washington D.C. for å overbevise amerikanske politikere om at Europa er tjent med Nato-samarbeidet, men at også USA er det.

Nylig ble det også kjent at Stoltenberg, som ble Nato-sjef i 2014, vil få forlenget vervet i ytterligere to år fram til 2022. Tidligere har ikke folk hatt jobben i mer enn fem år. Den historiske forlengelsen skjer imidlertid fordi de sentrale Nato-medlemmene USA og Tyskland begge ønsket at Stoltenberg skulle fortsette.

Dagbladet og annen norsk presse traff Stoltenberg på hotellet tirsdag ettermiddag, etter at han hadde vært i Det hvite hus for tredje gang og møtt Trump og sikkerhetsteamet hans.

- Aller viktigste

Den tidligere statsministeren synes ikke det var vanskelig å takke ja da han fikk tilbudet om en forlengelse av den internasjonale toppjobben.

- Jeg finner det veldig meningsfylt å få jobbe med det jeg opplever som det aller viktigste i vår tid - nemlig fred. Det er dessverre sånn at vi lever i en mer usikker tid med større fare for konflikt. Vi ser at nedrustningsavtaler bygges ned. Det er mer spenning mellom stormaktene. Da er det å få jobbe med fred og sikkerhet veldig meningsfylt, sier Stoltenberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer