Kommer fra torpedomiljøet

Fiasko-ranerne fra Aker Brygge kommer fra rans- og torpedomiljøet, ifølge politiet. En av de arresterte er kjent fra Tveita-gjengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Tatt med armene fulle av sedler

Det grove ranet skjedde på Aker Brygge klokka halv to i natt. Blant de arresterte er en 32 år gammel mann som er kjent fra et av Oslos kjente, kriminelle miljøer, Tveita-gjengen.

- Jeg har besøkt min klient i arresten og fått en beskrivelse av hva som fant sted, sier forsvarsadvokat Morten Furuholmen til Dagbladet.no. Utover dét vil han ikke kommentere innholdet i samtalen.

Overga seg

Den andre raneren kommer fra det nynazistiske miljøet. Han er kjent for flere episoder med våpen, blant annet skjøt han en 19 år gammel jente i foten.

På pressekonferanse klokka halv ett i ettermiddag bekrefter politiet at tre personer ble pågrepet. To av dem overga seg på gangbrua mellom Aker Brygge og Filipstadkaia, mens den tredje personen hoppet i kanalen for å unnslippe politiet. Han ble plukket opp og pågrepet rett etterpå.

Også den siste pågrepne er godt kjent av politiet. Ifølge Adressa dreier det seg om en svært fremstående skikkelse fra Bandidos.

Politiet vil ikke bekrefte identiteten til de tre, men sier at de kommer fra rans- og torpedomiljøet.

Ranerne valgte å ikke skyte mot politiet. Politiet fant det likevel nødvendig å skyte seks skudd for å få kontroll på situasjonen. Ingen ble såret.

Etterlyser bil

I forbindelse med ranet er politiet interessert i opplysninger om en mørkegrønn Chevrolet Tahoe. Bilen sto parkert i krysset ved Ruseløkkeveien, rett ved Aker Brygge.

En liknende bil ble brukt da Nordeas filial på Grünerløkka ble ranet klokka 8 om morgenen i november i fjor. Ranerne kastet en rist inn gjennom vinduet i lokalet, der ansatte holdt på å tømme nattsafen. Personen fra det nynazistiske miljøet skal være siktet for dette ranet.

AKER BRYGGE:</B> Ranerne ventet på verditransportene fra Hafslund.