- Kommer ikke hjem før vi kan gå tørrskodd. Det skjer ikke i dag

Familien til Eva (70) ble «fanget» i huset av storflom. Redningsbåt var eneste løsning.

KORT, MEN DRAMATISK BÅTTUR: To medlemmer i familien Øygard kommer seg den korte veien over det flomstrie vannet i båten som er sikret med stram line av brann- og redningsmannskaper. Foto: Privat.
KORT, MEN DRAMATISK BÅTTUR: To medlemmer i familien Øygard kommer seg den korte veien over det flomstrie vannet i båten som er sikret med stram line av brann- og redningsmannskaper. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare en gang tidligere har familien Øygard og huset deres ved Fortunselva i Luster kommune vært truet av så voldsomme vannmasser som i natt.

Men dette var første gangen de måtte berges i trygghet med båt.

Eva Øygard (70), mannen Jakob Trygve (75), datteren Turid (47) og sønnen Kjetil (30) skjønte allerede ved midnattstider at foreldrehjemmet og de fire som var der kunne få alvorlige problemer.

- I 2009 var det like mye flomvann rundt huset, men da kom vi oss gjennom vannmassene på en traktor. Nå var det ingen annen utvei enn med båt. Brann- og redningsmannskapene har gjort en flott jobb for oss, sier Eva Øygard til Dagbladet en times tid etter at familien har kommet seg i sikkerhet.

Om ikke tørrskodd, så i alle fall på trygg grunn.

Wire mot strømmen

Hun er ved godt mot tross dramaet rundt og under huset og ventetiden på å komme i sikkerhet. Redningsmannskapene måtte feste en wire i et tre ved huset fram til vinsjen.

Det var helt nødvendig at båten hadde et slikt feste på tvers av den strie strømmen for ikke å bli sugd ut i elva.

Og det på tross av at båtturen bare var noen titalls meter lang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer