VIL REFLEKTERE: Finanspolitisk talsperson i Frp, Helge Andre Njåstad, sier han vil reflektere over reisene sine framover. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
VIL REFLEKTERE: Finanspolitisk talsperson i Frp, Helge Andre Njåstad, sier han vil reflektere over reisene sine framover. Foto: Gorm Kallestad / NTB ScanpixVis mer

Helge André Njåstad tok med familien på reiser - Stortinget tok regningen:

- Kommer ikke til å bure meg inne på Stortinget

Frp's finanspolitiske talsperson Helge André Njåstad sier han vil reflektere over hvor han legger møter framover.

- Jeg kommer ikke til å bure meg inne på Stortinget, jeg skal ut og treffe folk.

Dette sier Frp's Helge André Njåstad til Dagbladet etter dagens NRK-sak om at han har lagt politiske møter til Geilo i påsken og bodd på «et av Norges beste spahoteller» i Østfold - på Stortingets regning. Sakene stammer fra 2016.

Saken om Njåstads reiseregninger kommer etter en lang høst med avsløringer i Aftenposten om partienes og stortingsrepresentantenes pengebruk.

Møte i lobbyen på Dr. Holms

Felles for sakene NRK trekker fram er at Njåstad kombinerer turer med familien med korte politiske møter.

Under påsketuren på Geilo, der Stortinget ble fakturert 5733 kroner, hadde Njåstad med sønnen og tidligere samboer.

I tillegg til tur i slalåmbakken, avholdt Njåstad politiske møter med ekteparet Mette Rakner i Tippetue Arkitekter og Yngve Fløisand, som jobber som eiendomsmegler i Bergen, i blant annet lobbyen på Dr. Holms. Paret kjenner Njåstad privat.

Njåstad mener han fulgte Stortingets regelverk for tjenestereiser og at Stortinget ikke er fakturert for merkostnader ved at han hadde med familien.

Vil fortsette praksis

- Frp sier de er partiet for lavere offentlige utgifter, kommer du til å gjøre noe annerledes framover etter at NRK avdekket at du kombinerer politiske møter med Geilo i påsken og spahotell i Østfold?

- Det er aldri gøy med en sånn sak, og jeg kommer til å reflektere over det framover, sier Njåstad til Dagbladet.

Frp's finanspolitiske talsperson sier han fortsatt kommer til å kombinere reiser med familien og politiske møter.

- I den grad det er mulig kommer jeg til å fortsette å ta med sønnen min på reiser. Jeg har aldri fakturert Stortinget for det. Jeg ukependler og er mye borte, og det kombinerer jeg uten at det koster mer, sier Njåstad.