Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kommer ikke til å forklare seg

Den antatte Lommemannen vil ikke forklare seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOLLO: (Dagbladet.no): - Dette er etter råd fra hans forsvarer, sier den Lommemann-siktedes forsvarer, advokat Tor Erling Staff til NRK.

På spørsmål om hvorfor han råder klienten til å tie svarer Staff at det er å anse som en forsvarer-hemmelighet.

Hans klient godtok kjennelsen om fire ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud i Follo tingrett i ettermiddag. Men han ville ikke forklare seg for retten.

- Slik situasjonen er nå svarer min klient nei på skyldspørsmålet. Ellers reagerte han normalt på kjennelsen, sier Staff.

Forsvarsadvokaten varsler nå at det vil ta tid før klientens hans vil la seg avhøre.

- Han kommer heller ikke til å forklare seg for politiet med det første. I hvert fall ikke denne fengslingsperioden, og sannsynligvis ikke på lang tid, sier Tor Erling Staff.

Han mener politiet fører propaganda mot hans klient, og at han allerede er forhåndsdømt av påtalemyndigheten.

Han anmodet derfor retten om å få med i rettsboken at politikjøret mot 55-åringen skulle stoppe, noe som også ble nedfelt i rettsboken, ifølge forsvareren.

Han sier at 55-åringen ikke ønsket å møte ulvene og kom derfor ikke inn til rettsmøte før etter at det ble begjært lukket. Med ulvene mener Staff det store antallet med pressefolk som hadde møtt opp i Follo tingrett i dag.

RÅDER TIL TAUSHET: En hemmelighetsfull Tor Erling Staff sier at han har rådet sin klient til ikke å forklare seg for politiet. Foto: SCANPIX
RÅDER TIL TAUSHET: En hemmelighetsfull Tor Erling Staff sier at han har rådet sin klient til ikke å forklare seg for politiet. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media