- Kommer ikke til å skje

Zelenskyj-rådgiver avviser «konspirasjonsteorier».

KLAR BESKJED: Mykhailo Podoljak, som er en nær rådgiver for president Volodymyr Zelenskyj, går ut mot det han omtaler som «konspirasjonsteorier». Foto: NTB / Genya SAVILOV / AFP
KLAR BESKJED: Mykhailo Podoljak, som er en nær rådgiver for president Volodymyr Zelenskyj, går ut mot det han omtaler som «konspirasjonsteorier». Foto: NTB / Genya SAVILOV / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mykhailo Podoljak, som er en nær rådgiver for president Volodymyr Zelenskyj, går ut mot det han omtaler som «konspirasjonsteorier».

- Alle konspirasjonsteorier om at Ukraina overgir seg eller om Vestens hemmelige forhandlinger med Putin tar ikke hensyn til «små detaljer»: Ukrainere, skriver han på Twitter, og legger til:

- Slike ordninger kommer ikke til å gjennomføres. Ukraina vil ikke knele for russere. Det er ikke et spørsmål om politikk. Det er et spørsmål om vår eksistens, skriver Podoljak.

Det var forsøk på forhandlinger mellom Ukraina og Russland i månedene etter den russiske invasjonen 24. februar, men forhandlingene førte ikke fram.

PUTIN: Putins tidligere taleskriver Abbas Gallyamov forteller at Putin aldri sjekket de daglige talene - og at Putin nå er desperat for et resultat i Ukraina. Video: AP Vis mer

Russiske myndigheter anklaget Ukraina nylig for å nekte å inngå fredsforhandlinger og påpekte at dette fører til sivile lidelser. Denne motviljen er årsaken til at sivile lider som følge av strømbrudd, mener russiske myndigheter.

- Motviljen fra ukrainsk side til å løse problemet, starte forhandlinger, søke felles grunn – dette er konsekvensene, sa Dmitrij Peskov, som er Russlands president Vladimir Putins talsmann.

Ukrainske myndigheter har varslet innbyggerne at det er ventet vanskelige tider med vinteren som kryper innpå, samtidig som strømforsyninger er kuttet flere steder.

VITSER: Russlands president Vladimir Putin vitser om atomkrig under Valdaj-forumet, 27. oktober 2022. Video: Russia Pool / AP. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Torsdag falt det første snøfallet i Kyiv, noe som skjer samtidig som russiske styrker tidligere denne uka kuttet strømmen til sju millioner ukrainere i et større rakettangrep.

- Den militære spesialoperasjonen fortsetter og er ikke avhengig av værforholdene, sa Peskov.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer