- Kommer ikke til å slutte å bry meg

Skulle ta MMS-bilde av råkjører - ble skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble en 22 år gammel svenskfødt osloborger dømt til fire års fengsel for blant annet drapsforsøk, etter at han skjøt mot ansiktet til en mann på en bussholdeplass i Oslo i mars.  - Jeg håper dette var toppen av det løpet denne fyren var inne på og at rettsvesenet klarer å få han inn på et annet spor. Personlig kunne jeg godt tenke meg en strengere dom. Men jeg stoler på at rettsystemet har vurdert dette skikkelig og er fornøyd, sier voldsofferet til Dagbladet.no.

Han sto og ventet på bussen da gjerningsmannen passerte bussholdeplassen i bil. Rusa på øl og rohypnol vinglet han fra side til side i stor fart.

- Jeg ble sint blant annet fordi det ligger en barneskole i nærheten. Det var også flere voksne fotgjengere langs veien, forteller mannen som tok opp mobilkameraet og lot bilføreren se at han knipset et bilde av ham.

- I gamle dager tok mann opp en blokk og viste at man skrev ned bilnummeret for å symbolisere at man ikke aksepterte uforsvarlig kjøring. Dette var en moderne måte å vise det samme på, forklarer mannen.

Reaksjonen kunne han ikke forutsett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer