Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kommer ikke til å slutte å bry meg

Skulle ta MMS-bilde av råkjører - ble skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble en 22 år gammel svenskfødt osloborger dømt til fire års fengsel for blant annet drapsforsøk, etter at han skjøt mot ansiktet til en mann på en bussholdeplass i Oslo i mars.  

- Jeg håper dette var toppen av det løpet denne fyren var inne på og at rettsvesenet klarer å få han inn på et annet spor. Personlig kunne jeg godt tenke meg en strengere dom. Men jeg stoler på at rettsystemet har vurdert dette skikkelig og er fornøyd, sier voldsofferet til Dagbladet.no.

Han sto og ventet på bussen da gjerningsmannen passerte bussholdeplassen i bil. Rusa på øl og rohypnol vinglet han fra side til side i stor fart.

- Jeg ble sint blant annet fordi det ligger en barneskole i nærheten. Det var også flere voksne fotgjengere langs veien, forteller mannen som tok opp mobilkameraet og lot bilføreren se at han knipset et bilde av ham.

- I gamle dager tok mann opp en blokk og viste at man skrev ned bilnummeret for å symbolisere at man ikke aksepterte uforsvarlig kjøring. Dette var en moderne måte å vise det samme på, forklarer mannen.

Reaksjonen kunne han ikke forutsett.

- Jeg ville at han skulle se meg og var forberedt på å ta en prat med mannen hvis han stoppet, sier han.

I stedet kom 22-åringen tilbake med pistol. Fra kloss hold og med to hender om våpenet skjøt han mot hodet til mms-fotografen mens han ropte at han skulle drepe ham. «Det må anses som et rent hell at tiltalte ikke ble en drapsmann.» heter det i dommen fra i går.

Les hele dommen her:

SKUTT I ANSIKTET:  MMS-fotografen ble skutt i ansiktet fordi han fotograferte en rusa sjåfør. - Jeg kommer ikke til å slutte å bry meg, sier voldsofferet. Bildet er fra politiaksjonen etter skyteepisoden. Foto: BJØRN LANGSEM
SKUTT I ANSIKTET: MMS-fotografen ble skutt i ansiktet fordi han fotograferte en rusa sjåfør. - Jeg kommer ikke til å slutte å bry meg, sier voldsofferet. Bildet er fra politiaksjonen etter skyteepisoden. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Hendelsen har preget både han og hans nærmeste mye i ettertid.

- Det var en ren tilfeldighet at jeg ikke ble drept. Det var forferdelig og har satt i gang mange tanker. Jeg er blitt mer engstelig og forsiktig. Når jeg er ute i det offentlige rom er jeg mye mer oppmerksom på truende personer, og jeg prøver å unngå steder der det er store folkemengder, forteller han.

Likevel sier han til Dagbladet.no at han ikke vil slutte å bry seg.

- Jeg håper ikke slike ting gjør folk redde for å si fra. Tvert i mot håper jeg folk blir mer bevisst på å blande seg når de ser at det skjer noe galt. Jeg kommer ikke til å kopiere denne handlingen, det gjør jeg ikke. Men når det gjelder å gripe inn, så har jeg ikke forandret meg. Jeg har heller blitt mer oppsatt på dette, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media