- Kommer ikke til å tukle med kontantstøtten

Signalene om at regjeringen er innstilt på å gi kontantstøtte også til toåringer, overbeviser ikke Høyre. - Det er for tidlig å si noe om budsjettet, sier parlamentarisk nestleder Per-Kristian Foss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Vårt Land kommer ikke regjeringen til å tukle med kontantstøtten for å få statsbudsjettet til å gå opp. Statssekretær Odd Anders With i Barne- og familiedepartementet (BFD) sier at regjeringen står fast på å gi kontantstøtte både til ett- og toåringer.

- Regjeringen har som mål at renta skal ned og vi er fremdeles innstilt på å holde de avtalene som er inngått om kontantstøtten, sier han

Avtale

Budsjettarbeidet er ennå ikke avsluttet, men ifølge With skal regjeringen være innstilt på å følge opp det Stortinget vedtok før sommeren. Det innebærer at toåringene omfattes av kontantstøtten fra neste år. Regjeringspartiene på Stortinget har inngått en skriftlig avtale med Høyre og Frp om at ingen skal stemme for endringer i kontantstøtten denne stortingsperioden uten at det er enighet mellom de fem partiene.

Nylig har de parlamentariske lederne både i Venstre og Kristelig Folkeparti forsikret om at de vil stå ved denne avtalen.

Ikke samarbeid

Signalene fra BFD kan tolkes slik at regjeringen kommer til å søke støtte for statsbudsjettet hos Høyre og Frp, ettersom Ap er så sterk motstander av kontantstøtten. Men Per-Kristian Foss mener det er for tidlig med en slik konklusjon:

- Kontantstøtten er en beskjeden del av budsjettet. Hvordan budsjettet for øvrig ser ut, er det avgjørende. Jeg tenker da på hvor mye de vil klare å kutte i utgiftene, og hvordan skatteprofilen blir. Hvis regjeringen vil gå til Arbeiderpartiet, har de flertall, og Ap har sagt at de er åpne for å diskutere kontantstøtten, sier han.

(NTB)