OGSÅ I MORGEN: Det er ikke over ennå: I morgen vil Norwegian, her ved sjef Bjørn Kjos, være inne i sin ellevte streikedag. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
OGSÅ I MORGEN: Det er ikke over ennå: I morgen vil Norwegian, her ved sjef Bjørn Kjos, være inne i sin ellevte streikedag. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

Kommer ingen vei: Norwegian-fly på bakken også tirsdag

Ampert etter utspill om lønnsnemnd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 17-tida mandag kveld er det klart: også tirsdag skal det streikes i Norwegian. Alle innenriksflyvninger blir hardt rammet av pilotstreiken som da vil være inne i sin ellevte dag.

«Norwegian beklager å meddele at også i morgen, tirsdag, vil nærmere 20 000 passasjerer bli berørt av kanselleringer og forsinkelser på grunn av pilotstreiken», skriver Norwegian i en pressemelding.

Så godt som ingen De fleste Europa-rutene vil gå som normalt, og det samme vil flyvninger mellom Skandinavia og USA og Skandinavia og Thailand.

 FORTSATT LÅST:  Fra Norwegians hovedkontor på Fornebu mandag ettermiddag: kommunikasjonsdirektør  Anne-Sissel Skånvik har ingen grunn til å smile på streikens 10. dag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
FORTSATT LÅST: Fra Norwegians hovedkontor på Fornebu mandag ettermiddag: kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik har ingen grunn til å smile på streikens 10. dag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer

«Så godt som alle» norske og svenske innenriksflyvninger blir derimot innstilt, meddeler Norwegian.

Nederst i saken er lista over flyvningene som etter planen skal gå som normalt.

Etter at Norwegians forslag ved 14-tida om en frivillig lønnsnemnd kjapt ble avvist av pilotenes fagforening Parat, virker situasjonen fastlåst.

- Ikke spørsmål om lønn - Vi sitter fortsatt i samtaler med selskapet, og dette utspillet kan skade forhandlingene som pågår. Vi stiller oss uforståpende til Norwegians utspill om å be NHO om frivillig lønnsnemnd. Dette er ikke et spørsmål om lønn, og konflikten kan dermed ikke løses gjennom en lønnsnemnd, skriver Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud i en uttalelse.

Norwegians informasjonssjef var heller ikke optimistisk i meldingen han sender Dagbladet ved 15-tida:
 
- Jo lenger det tar før det blir en løsning, jo flere kanselleringer og forsinkelser vil det dessverre også bli i morgen.

Følgende flygninger skal etter planen gå som normalt:

• Fly til og fra Storbritannia med flightnummer DY2400 til DY2900
• Fly til og fra Spania med flightnummer DY5100 til DY5598
• Fly til og fra Finland med flightnummer DY5599 til 5999
• Fly til og fra USA og Thailand med flightnummer DY7001 til DY7999