Janssen-vaksine

Kommer med bildeadvarsel

Regjeringen har besluttet at Janssen-vaksinen skal tilbys frivillig utenfor det ordinære vaksinasjonsprogrammet. Tirsdag 15. juni skal det praktiske være på plass.

ADVARER: Helseminister Bent Høie advarer mot å dele dette på sosiale medier. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vaksine og vaksinering skal være gratis, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse onsdag.

Mer enn 200 000 doser ligger på lager etter at vaksinen ble satt på pause i Norge i april. Regjeringen forventer imidlertid at ikke så mange vil ønske Janssen-vaksinering, fordi tilgangen på andre vaksiner er «meget god», opplyser Høie.

Høie opplyser at enkelte kan få avslag om Janssen-vaksinen fra legen sin, og man må oppfylle enkelte kriterier.

- Vi anbefaler at folk følger det ordinære vaksinasjonsprogrammet, men mener at personer som selv ønsker det skal kunne bli vurdert for Janssen-vaksinen av en lege etter de kriteriene som Helsedirektoratet har bestemt, sier Høie.

- Vær varsom

Høie opplyser at coronapasset tas i bruk fredag. Han anmoder imidlertid om å være varsom ved bruk, deriblant ved å ikke ta bilder av coronapasset.

- Det er ingen god idé å dele bilde av sertifikatet på sosiale medier - på samme måte som det ikke er en god idé å dele bilde av pass, førerkort eller annen personsensitiv informasjon, sier han.

Kommer med oppfordring

- Jeg vil oppfordre alle som tror at de trenger sertifikatet den nærmeste tiden til å sjekke at opplysningene som er registrert, er riktige, sier helseministeren.

Helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg er til stede på pressekonferanse.

Janssen-vaksinen ble tatt ut av det norske vaksinasjonsprogrammet på grunn av frykt for bivirkninger som liker på AstraZeneca-bivirkningene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer