Kommer med sikkerhetsråd etter at Even (15) døde

Et område på 30 meter av gjerdet var ikke i henhold til teknisk regelverk.

FATALT: Det at de tre tok seg inn i togtunnelen, fikk et fatalt utfall for Even Warsla Meen (15). Ytterligere to på samme alder ble hardt skadd. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
FATALT: Det at de tre tok seg inn i togtunnelen, fikk et fatalt utfall for Even Warsla Meen (15). Ytterligere to på samme alder ble hardt skadd. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

15 år gamle Even Warsla Meen (15) døde i den tragiske ulykken i togtunnelen ved Filipstad i Oslo i slutten av februar i fjor. 15-åringens kjæreste Miranda Ajaxson og Oscar Widuto ble hardt skadd i ulykken.

Hendelsen fant sted ved et sidespor inne i en tunnel som primært benyttes for å snu tog. Området var sperret av, men deler av gjerdet på stedet er så lavt som 1,06 meter.

Nå har Havarikommisjonen kommet med sin rapport om ulykken. Der kommer de med to sikkerhetstilrådninger. Det handler om å gjennomgå og sikre korrekt områdesikring for driftsbanegårder og å risikovurdere materielltypenes klatrevennlighet med tanke på hensetting og behov for inspeksjon.

«Undersøkelsen av områdesikringen etter hendelsen viste at det var et område på ca. 30 meter av gjerdet ved Ruseløkka som ikke var i henhold til Bane NOR SFs tekniske regelverk», heter det i rapporten.

Av det framgår det at det var et hull i gjerdet ved muren til Munkedamsbroen, og det eksisterende gjerdet var på det laveste på 106 centimeter - der gjerdehøyden skal være 180 centimeter.

Det var heller ikke skiltet adgang forbudt i området fra Strupen og langs Ruseløkka fritidsklubb, ffølge rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer