Corona i Oslo

Kommer med utepils-advarsel

Nyt sola - men hold avstand. Ellers blir det lenge til utepilsen. Slik lyder helsebyråd Robert Steens oppfordring til innbyggerne i hovedstaden, dagen etter at 33 Oslo-borgere ble anmeldt for brudd på coronaforskriften.

UENIGE: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen inviterer helse- og omsorgsminister Bent Høie til debatt. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må ikke slippe opp nå, vi må ikke snuble på oppløpssida. Går smitten opp igjen, tar det lengre tid før man kan ta en utepils på kafeen, og jeg tror jo de som nå trekker ut i parkene ønsker at vi skal kunne åpne skjenkingen igjen så raskt som mulig.

Det skriver helsebyråd Robert Steen (Ap) i en e-post til Dagbladet.

Det var forholdsvis lave skuldre på Oslo-politiet da Dagbladet besøkte solfylte parker i hovedstaden tidlig lørdag kveld.

- Det er mye folk overalt, men så er det enkelte steder som kanskje utpeker seg litt, sa operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til Dagbladet lørdag.

Pils i parken

Operasjonslederen understreker at de i all hovedsak hadde å gjøre med «rolig stemning og folk som nyter det fine været». Blant parkgjestene var det imidlertid ikke alle som overholdt avstandsreglene, ifølge Dagbladets reporter - og mange jekket en pils i sola.

- Vi er mest opptatt av smittevern og at det ikke drikkes på offentlig sted, men vi har ikke sjanse til å stoppe alle som drikker, så vi prioriterer der folk er til sjenanse, sa Grøttum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer