Kommer seg ikke hjem

Stuerne og bakkemannskapet til SAS i København har gått til spontanstreik og gått hjem. SAS innstiller fly til og fra København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS har varslet nye oppsigelser i tiden som kommer, og de ansatte er tydelig misfornøyde med situasjonen. I dag har alle stuere og bakkemannskap som var på jobb på hovedflyplassen i København, Kastrup, lagt ned arbeidet og gått hjem.

Nordmenn som er strandet i København blir innlosjert på hotell, mens alle passasjerer som skulle ha reist fra enten Oslo eller Bergen blir nå kontaktet og bedt om å holde seg hjemme.

- Vi må innstille 6 flighter fra Bergen og Oslo i kveld. Men vi prøver å samle opp alle langrutepassasjerer i et fly, så de kommer seg videre til Bangkok og Peking i kveld, sier Løvberg til Dagbladet.no. Hun anslår at mellom 10 og 15 000 passasjerer blir rammet av streiken blant bakkemannskapene i Danmark.

- Ingen kommer seg hjem med fly i kveld. Alternativet blir buss, bil eller tog, sier Løvberg.

Heller ikke i morgen tidlig blir det avganger fra København. SAS regner ikke med at noen fly kan ta av fra Kastrup før klokken 12 i morgen formiddag.

- Årsaken er at stuerne blant bakkepersonalet på Kastrup ikke er fornøyde med arbeidsforholdene. Dette har fått dem til å legge ned arbeidet og forlatt arbeidsplassene sine. De fleste har nå gått hjem, sier Trine Løvberg fra SAS informasjonsavdeling i Norge til boarding.no.

90 prosent av SAS' europeiske flytrafikk ble lammet av streiken i København.

SAS Danmark opplyser til boarding.no at det neste skiftet heller ikke klarer å komme seg på jobb, da de streikende allerede har satt ut streikevakter på flyplassen.

  • På nettstedet til Købehavn Lufthavn kan du selv sjekke hvilke avganger som er kansellert. Svært mange SAS-avganger er kansellert. Siste fly hjem til Oslo og Bergen skulle gått klokken 22:45.
  • På nettstedet til Oslo Lufthavn Gardermoen kan du også sjekke status på avgangene til København.
<B>STREIK:</B> Det er ikke første gang stuerne til SAS streiker i København. Dette bildet er fra aksjonen i mars i år.