- Kommer til å bli fanatiker på bilbeltebruk fra nå av

Erna Solberg svarte leserne om turen til Uganda og bilulykken hun var utsatt for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) På reise med Plan Norge i Uganda ble Erna Solberg lettere skadd i en trafikkulykke et stykke utenfor hovedstaden Kampala. Hun satt foran i bilen da den krasjet.

- Jeg er litt mørbanket og har et fint avtrykk etter sikkerhetsbeltet på halsen. Det kommer til å bli både gult og blått, uttalte Solberg tidligere i dag.

Høyrelederen deler sine inntrykk med Dagbladet.nos lesere i nettmøte klokka 10.30 i morgen.

Til tross for to sting i armen og en antibiotikakur på grunn av utenlandsk bakterieflora, kom høyrelederen fra sammenstøtet uten varige mén.

Frontruta knuste

- Nå stiller jeg gjerne opp for Trygg Trafikk når jeg kommer hjem. Jeg tror at uten sikkerhetsbeltet ville jeg flydd i frontruten. Den knuste sammen med et sidevindu i krasjet, sier Erna Solberg.

Trygg Trafikk sier slett ikke nei takk til politisk drahjelp.

- Vi er selvfølgelig veldig glade hvis Erna Solberg vil stille opp for oss, men det kommer an på hva som ligger i det, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk og utdyper:

ULYKKESBILEN: I denne bilen satt Erna Solberg da ulykken inntraff. Foto: Cato Johansen
ULYKKESBILEN: I denne bilen satt Erna Solberg da ulykken inntraff. Foto: Cato Johansen Vis mer

- Uten å vinne særlig gehør, har vi påpekt et behov for et tillegg på tre millioner kroner for å kunne gjøre en enda bedre jobb. Så hvis Solberg vil jobbe for at vi får det vi har bedt om, er det interessant, sier Sandberg.

- Veldig typisk

Trygg Trafikk-direktøren påpeker at de blant annet driver trafikkopplæring for barn og setter store ressurser inn på høyrisikogruppa som er ungdom mellom 16 og 24 år.

Hvorfor tror du Erna Solberg tenker på å hjelpe Trygg Trafikk så snart hun selv har vært involvert i en ulykke?

- Det er veldig typisk at folk ikke bryr seg ordentlig før de opplever det selv. Erna Solberg tenkte kanskje at hun har sluppet billig fra det på grunn av bilbeltet. Så tenkte hun kanskje på Trygg Trafikk, og at dette kanskje har noe for seg, sier Kari Sandberg.

Hvordan vil Erna Solberg bidra for Trygg Trafikk? Og hvordan opplevde hun den dramatiske kollisjonen. Spør høyrelederen selv.

- Kommer til å bli fanatiker på bilbeltebruk fra nå av
RØDT MERKE: Erna Solberg har tydelig merke etter bilbeltet.