Vil evakuere Azov-soldater:

- Kommer til å bli torturert

Yuliia Fedusiuk og Kateryna Prokopenko er begge gift med soldater i Azov-regimentet, som forsvarer siste del av Mariupol. De frykter at soldatene vil bli torturert og drept om russerne tar dem til fange.

FRYKTER DET VERSTE: Kateryna Prokopenko (t.h.) og Yulia Fedosiuk frykter at mennene deres, som er del av Azov-regimentet, vil bli torturert og drept om de ikke får bistand til evakuering fra Mariupol. Foto: AP/Alessandra Tarantino
FRYKTER DET VERSTE: Kateryna Prokopenko (t.h.) og Yulia Fedosiuk frykter at mennene deres, som er del av Azov-regimentet, vil bli torturert og drept om de ikke får bistand til evakuering fra Mariupol. Foto: AP/Alessandra Tarantino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to mennene er blant de gjenværende ved Azovstal, stålverket i Mariupol. Rundt 1000 sivile skal ha søkt tilflukt i det enorme anlegget, i tillegg til rundt 2000 soldater.

- Livet til soldatene betyr noe også, vi kan ikke bare snakke om evakuering av de sivile, sier 29 år gamle Yuliia Fedusiuk til AP News.

De to kvinnene viser filmer de har fått tilsendt av ektefellene sine, som viser grufulle bilder av menn med amputerte lemmer, skuddsår og andre skader.

- Folk spiser grøt, gammel ost og brød, forteller de.

- Ikke alternativ å overgi seg

Med 2014 friskt i minnet frykter kvinnene det verste for sine menn. De forteller at det ikke vil være et alternativ for Azov-soldatene å overgi seg til russerne.

- Vi vet ikke om noen Azov-soldater som kom tilbake fra russerne med livet i behold i 2014, så de kommer til å bli torturert og drept om de blir tatt til fange, sier Fedusiuk.

Nå ber de om internasjonal bistand til å evakuere stålverket Azovstal, den siste delen av Mariupol som fremdeles ikke har falt i russernes hender.

- Vi håper at vi kan redde soldater også. Ikke bare de døde eller skadde, men alle sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer