Covid-19 og yngre

- Kommer til å drepe

Nobelprisvinner slår alarm om covid-19-sykdom blant yngre etter dødsfall i Australia. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad understreker imidlertid at de aller fleste unge får milde symptomer.

GJENÅPNING: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad legger vekt på at den videre gjenåpningen av samfunnet avhenger av at det videre vaksinasjonsprogrammet går som planlagt, antall innlagte på sykehus ikke øker og antall smittede i befolkningen holder seg lavt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Unge mennesker er i betydelig risiko - høyere enn med tidligere varianter av covid. Unge bør ikke tenke at de ikke er i fare, eller at risikoen er minimal. For dette kommer til å drepe.

Det sier veterinær, immunolog og nobelprisvinner i medisin Peter Doherty til australske ABC News.

Bakgrunnen er dødsfallet til en kvinne i 30-åra, uten underliggende sykdommer som plasserte henne i en risikogruppe. Kvinnen døde lørdag kveld på Royal Prince Alfred Hospital i Sydney, som følge av covid-19.

Det nåværende utbruddet av deltavarianten i den australske delstaten New South Wales har så langt krevd åtte menneskeliv.

- Tenk om igjen

Nå advarer den australske nobelprisvinneren unge mennesker mot å anta at deltaviruset ikke utgjør en risiko for helsa deres.

- Dette viser at deltavarianten, som sirkulerer nå, er ganske problematisk for yngre, sier Doherty om kvinnens dødsfall.

Også delstatsminister Gladys Berejiklian advarer de yngre.

- Hvis noen tror at dette er en sykdom som bare rammer eldre, vær så snill: tenk om igjen, sier hun i en uttalelse gjengitt av ABC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer