- Kommer til å dytte markedene opp og ned

Økonomer om ukas viktigste.

HANDELSKRIG VIL PREGE: Bare en ting virker rimelig sikkert, ifølge økonomene i Nordea Markets. Handelskrigsnyheter kommer til å dytte markedene opp og ned framover. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HANDELSKRIG VIL PREGE: Bare en ting virker rimelig sikkert, ifølge økonomene i Nordea Markets. Handelskrigsnyheter kommer til å dytte markedene opp og ned framover. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

(Hegnar.no:) Det ble bra oppgang på amerikanske børser i går og det fortsetter stort sett opp i Asia, mens amerikanske futures er nær null.

Lange amerikanske renter har steget noe og 10 år stat handler nå 1,52 prosent.

«Trump mener at Kina er alvorlige når de sier at de ønsker en avtale. Visestatsminister i Kina Liu He sa at Kina var villig til å løse konflikten gjennom rolige forhandlinger. Vi ble vel egentlig ikke veldig mye klokere etter de aggressive signalene på fredag. Bare en ting virker rimelig sikkert. Handelskrigsnyheter kommer til å dytte markedene opp og ned framover», skriver Erik Johannes Bruce og Dane Cekov i Nordea Markets i morgenrapporten.

Blir dagens viktigste

Dagens viktigste tall blir consumer confidence ifølge Conference Board for amerikanske forbrukere. Det er ventet en nedgang, etter at indeksen steg mye forrige gang.

«Amerikanske forbrukere har så langt ikke latt seg påvirke mye av handelskrigen. Detaljhandelen vokser bra og forbrukertilliten er på historisk høye nivåer. Markedet vil følge nøye med på dagens tall for signaler om at amerikanske forbruker er blitt mye skremt av uroen i markedene og handelskrigen», skriver duoen.

Økt oppmerksomhet

Videre får vi en lokal industriindeks fra Richmond og boligpristall for juni. Det er ifølge Nordea Markets-økonomene forventet at Richmond indeksen tar seg opp etter at juni-tallet kom på det laveste nivået for i år.

«Indeksen kan få litt mer oppmerksomhet enn normalt, gitt at det er mye oppmerksomhet rettet mot tilstanden av amerikansk industri. Så langt har de lokale indeksene gitt litt blandet bilde», avslutter Bruce og Dekov i rapporten.

Andre økonominyheter:
Ett aksjetips fra Danske Bank
Her er Frontline-tallene