Stortingsvalget:

- Kommer til å sjokkere Norge

Vidar Kleppe tror Demokratene går til sengs på valgnatta med en oppslutning over sperregrensa. Han trekker paralleller mellom sitt eget Demokratene og Donald Trumps store valgskred i 2016.

FOSSER FRAM: Demokratene ligger an til stortingsplass på Dagbladets nyeste måling. Den gamle FrP-nestlederen Vidar Kleppes ønskeposisjon er å komme på "vippen". Video: Ingunn Dorholt / Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg blir ikke overrasket om vi går over sperregrensa i kveld. Stemninga er helt på topp nå.

Demokratene-profil Vidar Kleppe er smørblid og sikker i sin sak. Det er han, og Demokratene, som blir årets store overraskelse ved stortingsvalget i kveld.

- Glem MDG, Rødt og hvem det nå måtte være - det er vi som kommer til å bli årets store overraskelse, sier Kleppe til Dagbladet.

- Som med Trump

Den tidligere stortingsrepresentanten ble kastet ut av Frp av Carl I. Hagen i 2001, etter beskyldninger om at han var populist. Siden har Kleppe og hans kontroversielle parti Demokratene, som omtaler seg selv som nasjonalkonservative, levd et liv på utkanten av norsk politikk.

Partiet stiller liste i alle valgkretser.

Kleppe, som er listetopp for Demokratene i Agder, har ligget inne med direktemandat på Dagbladets meningsmålinger ved flere anledninger i sommer.

- Og likevel går Demokratene helt under den politiske radaren for folk flest, kommenterer Kleppe.

- Dette er nok litt med oss som det var med Donald Trump. Det er ikke alle som våger å si at de skal stemme Demokratene når meningsmålerne ringer og spør. Derfor tror jeg at Demokratene er underrepresentert på målingene. Så bare vent til i kveld, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer