Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kommer til å vurdere mistillitsforslag mot Jens

Opposisjonen vil trekke ut 22. juli-saken til valget, tror valgforsker.

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU tror opposisjonen kommer til å holde 22. juli-kritikken varm for å svekke de rødgrønne før valget neste år.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU tror opposisjonen kommer til å holde 22. juli-kritikken varm for å svekke de rødgrønne før valget neste år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU tror opposisjonen kommer til å holde 22. juli-kritikken varm for å svekke de rødgrønne før valget neste år.

- Jeg tror opposisjonen vil dra ut saken og holde temaet levende så lenge som mulig, sier han til Dagsavisen.

Han spår at Fremskrittspartiet vil markere seg ved å vurdere et mistillitsforslag mot statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Valgforskeren trekker paralleller til da daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) ble gransket av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget i 2005 på grunn av dårlig økonomi i Forsvaret. Da var det Frp som kom med mistillitsforslag mot henne.

- Kontroll- og konstitusjonskomiteen klarte jo å dra ut saken mot Devold i trekvart år, sier Jenssen.

Han tror at samme fremgangsmåte kan bli benyttet som strategi av opposisjonspartiene, og særlig av Frp, for å holde kritikken av 22. juli-beredskapen varm. Dersom mediene er interessert i å følge opp opposisjonens kritikk, vil opposisjonen trolig klare det, mener valgforskeren.

Jenssen tviler derimot på at Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Frp klarer å bli enige om utforming av et mistillitsforslag mot Stoltenberg. Han viser til at et av de sentrale punktene i kritikken dreier seg om stenging av Grubbegata i regjeringskvartalet, og at dette er en sak som regjeringen arvet fra Bondevik-regjeringen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media