- Kommer tilbake på bryllupsdagen

OPPEGÅRD (Dagbladet): Benjamin Netanyahu og kona Sarah avsluttet det 45 timer lange Norges-besøket i idylliske omgivelser, og med ønske om toppmøte med Yassir Arafat i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer tilbake hit når vi feirer neste bryllupsdag, sa den israelske statsministeren fra vindusbordet på idylliske Villa Sandvigen i Oppegård i Akershus.

Etter å ha lekt katt og mus med pressen søndag morgen, stoppet statsministerens skuddsikre Mercedes ved det ærverdige spisestedet ved Gjersjøen.

Benjamin Netanyahu var fanget av den uformelle stemningen og mystikken som en av Oslo-avtalens arkitekter, Terje Rød-Larsen, innførte da avtalen ble forhandlet fram for rundt seks år siden.

Terje Rød-Larsen hadde også denne gangen en finger med i spillet, men det var «Bibi» selv som ville spise på Frognerseteren lørdag kveld. Og det var statsministeren som ønsket lunsj med utsikt over Gjersjøen i går formiddag.

- Og tenk, Netanyahu spiste opp all fisken. Ekteparet var storfornøyd da de fikk blåbærpai med iskrem til dessert. Joda, dette var en stor opplevelse, forteller eier og servitør ved Villa Sandvigen, John Normann Henriksen (60).

Tidligere på dagen møtte Netanyahu rabbineren Michael Melchior og representanter fra det mosaiske trossamfunn i Norge.

Her signaliserte statsministeren at han ønsker et «Camp David-møte» med PLO-leder Yassir Arafat. Gjerne på Holmenkollen Park Rica Hotel. Statsminister Kjell Magne Bondevik er i tillegg invitert til Israel til høsten.

Likevel kom det ingen konkrete resultater ut av helgas Norges-besøk - i så fall holdt samtalepartnerne kortene tett inntil brystet.

- Jeg er forpliktet til å fortsette kampen for fred med palestinerne, sier Netanyahu. Så gikk han ombord i Boeing-maskinen fra det israelske flyvåpnet.

En 45 timer og 15 minutters sjarmoffensiv i Norge var over.