"Kommer tilbake sammen med Jesus Kristus og Mahdi for å skape fred og rettferdighet"

Irans president Mahmoud Ahmadinedad mener Hugo Chavez vil komme tilbake til jorda som frelser.

GODE VENNER: President Hugo Chavez og Mahmoud Ahmadinejad smiler under et møte i Caracas i january 2012.  AFP PHOTO/JUAN BARRETO
GODE VENNER: President Hugo Chavez og Mahmoud Ahmadinejad smiler under et møte i Caracas i january 2012. AFP PHOTO/JUAN BARRETOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er presidenten i prestestaten Iran som kommer med den spesielle profetien, etter at Venazuelas kontroversielle president døde i går. Iran var et av landene Chavez knyttet nære bånd til.

Ny verdensorden
- Jeg er ikke i tvil om at han (Chavez) vil komme tilbake sammen med Jesus Kristus og Mahdi (den skjulte Imam), for å skape fred og rettferdighet i verden, melder Radio Free Europe.

Ahmadinejad skrev sin hyllest til Chavez i en kondolanse som han offentliggjorde på sin personlige hjemmeside.

Mahdi er en respektert skikkelse innen shia-islam. Mange tror han vil vende tilbake til jorda for å redde menneskeheten.

Presidenten i den pietistiske prestestaten Iran, og den anti-amerikanske - ikke fullt så pietistiske - Chavez, hadde et felles politisk mål om en ny verdensorden med mindre amerikansk og vestlig innflytelse. Det var derfor de to mennene fant hvarandre, Chavez var flere ganger på besøk i Iran.

- Han ble forgiftet
- Chaves tjente folket i Venezuela og forsvarte menneskelige og revolusjonære ideer, skriver Ahmadinejad. Iranske medier sier det er mulig at Ahmadinejad drar til Chavez begravelse imogren.

Ahmadinejad mener også at det «utvilsomt» er noen som har forgiftet Chaves, slik også Venezuelas visepresident Nicolas Maduro antydet onsdag. Den iranske presidenten skriver at Chavez var en martyr som døde av en «mystisk sykdom».

- Hugo Chavez er et navn kjent i alle land. Hans navn minner oss om renhet, godhet, mot, oppofrelse, og utrettelig vilje til å tjene folket, særlig de fattige og de som er skadet av kolonialisme og imperialisme, skrev Mahmoud Ahmadinejad.