"Kommer tilbake sammen med Jesus Kristus og Mahdi for å skape fred og rettferdighet"

Irans president Mahmoud Ahmadinedad mener Hugo Chavez vil komme tilbake til jorda som frelser.

GODE VENNER: President Hugo Chavez og Mahmoud Ahmadinejad smiler under et møte i Caracas i january 2012.  AFP PHOTO/JUAN BARRETO
GODE VENNER: President Hugo Chavez og Mahmoud Ahmadinejad smiler under et møte i Caracas i january 2012. AFP PHOTO/JUAN BARRETO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er presidenten i prestestaten Iran som kommer med den spesielle profetien, etter at Venazuelas kontroversielle president døde i går. Iran var et av landene Chavez knyttet nære bånd til.

Ny verdensorden - Jeg er ikke i tvil om at han (Chavez) vil komme tilbake sammen med Jesus Kristus og Mahdi (den skjulte Imam), for å skape fred og rettferdighet i verden, melder Radio Free Europe.

Ahmadinejad skrev sin hyllest til Chavez i en kondolanse som han offentliggjorde på sin personlige hjemmeside.

Mahdi er en respektert skikkelse innen shia-islam. Mange tror han vil vende tilbake til jorda for å redde menneskeheten.

Presidenten i den pietistiske prestestaten Iran, og den anti-amerikanske - ikke fullt så pietistiske - Chavez, hadde et felles politisk mål om en ny verdensorden med mindre amerikansk og vestlig innflytelse. Det var derfor de to mennene fant hvarandre, Chavez var flere ganger på besøk i Iran.

- Han ble forgiftet - Chaves tjente folket i Venezuela og forsvarte menneskelige og revolusjonære ideer, skriver Ahmadinejad. Iranske medier sier det er mulig at Ahmadinejad drar til Chavez begravelse imogren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer