Kommer vel igjen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Stavanger og snø passer ikke. Derfor valgte «Mongoland»-regissør Arild Østin Ommundsen tidlig film etter at han først ble kåret til Norges beste langrennsløper i 14-årsklassen. Og derfor valgte far og sønn Klemetsen å ta farvel med far og sønn Aamodt etter at Ole og jevnaldrende Kjetil André hadde kjempet om metall i Donald Duck-mesterskapet i alpint.
  • Ved siden av årgangen er det på fader- sønn-plan at Aamodt-familien og Klemetsen-klanen minner mest om hverandre. Dessuten er det mødre med stor innflytelse i begge leirer.
  • Wenche Klemetsen har aldri vært glad i sønnens boksing, men familielojalitet gjør at hun stiller opp. Klemetsen-familien er inkluderende overfor andre og stiller opp for hverandre. Derfor solgte Ole Klemetsen leiligheten sin for at fader John og broder Lille-John kunne betale gjelden de pådro seg etter en langdryg runde med skattevesenet.
  • Når folk finner ut at den oppofrende stilen faktisk er ekte, begynner de å like familien Klemetsen. Framtoningen kan virke svært påtatt ved de første møtene.
  • Skatten tok sitt, men familien sto ikke helt på bar bakke. Ole bor nå sammen med Elisabeth Trædal i farens hus på Forus. Blant Ikea-inventaret er det sikkert plass til kongepokaler, EM- og VM-bronser, og dessuten både EM- og VM-belter, om enn ikke med de mest kjente logoene. Ole var bare 17 år da han vant sin første kongepokal. Det var familiens største trofé siden Big John fikk sølvplate for «Ola var fra Sandefjord» midt på 60-tallet.
  • Klemetsen har tjent mye, og brukt enormt. I et uvanlig selvransakende øyeblikk sa Store-John at de hadde lært av manager Emanuel Steward at de skulle gi 50 dollar når drosjesjåføren ba om 30. Mytene forteller at Ole for noen år siden var inne i en bilforretning og kjøpte to biler på sparket. Kontant.
  • Slikt ga likevel ikke resultater i ringen. Og med Steward ble det brudd og pengekrangel. Seinere har brudd og gjenforeninger med trenere og rådgivere vært noe av mønsteret i Klemetsens karriere.
  • Mange sier nå at han bør gjøre som moren sier. Fredag kveld virket han arrogant og uforberedt da han havnet i kanvasen etter få sekunders «boksing» mot fribryteren Thomas Hansvoll. Han hadde kanskje klart å komme tilbake dersom kampen hadde fått vare, men seieren fikk han jo, så han kan slutte på topp.
  • Klemetsen kan vurdere tilbakekomst til skibakken. Han har iallfall vist evner som gitarist på after-ski-arrangementene ved familiens gods i Sirdal. Fingeren han måtte amputere etter et treningsleiropphold med nogo attåt, hindrer ham ikke i å dra noen akkorder.