- Kommer vel ikke nærmere korrupsjon i Norge

Advokat Mette Yvonne Larsen om Frp-politiker Morten Wolds press mot barnevernet på vegne av bekjent.

BARNEVERNKRANGEL: Advokat Mette Yvonne Larsen representerer barnevernet i Modum kommune. Hun reagerer sterkt på at Morten Wold prøvde å få kommunen til ikke å anke en dom i en konkret barnefordelingssak. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet/Scanpix
BARNEVERNKRANGEL: Advokat Mette Yvonne Larsen representerer barnevernet i Modum kommune. Hun reagerer sterkt på at Morten Wold prøvde å få kommunen til ikke å anke en dom i en konkret barnefordelingssak. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advokat Mette Yvonne Larsen representerer barneverntjenesten i Midt-Buskerud som dekker Modum kommune. Hun sier at de følte seg presset av stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) da han henvendte seg til kommunen og truet med negativ presseomtale dersom barnevernet anket en dom.

- Jeg oppfatter det helt klart slik at Morten Wold ønsket å påvirke utfallet av denne saken. Han ønsket at vi ikke skulle anke denne dommen. Det er veldig alvorlig, sier hun.

Larsen synes det er ekstra ille at Wold grep inn i saken på vegne av en gammel bekjent.

- Wold har ingen ting med å mene noe om en sak som dette. Når han til og med kjenner den aktuelle personen som er part i saken kommer man vel ikke nærmere korrupsjon i Norge, sier hun.

LES OGSÅ: Wold mot barnevernet

Anket Dommen er nå blitt anket, så Wold nådde ikke fram med sin henvendelse til kommunen.

- En mer uerfaren barnevernsleder kan bli engstelig i en sånn situasjon. De som jobber i barnevernet lever under et stort press, sier Larsen.

Hun mener at politisk innblanding slik som Wold forsøkte på, kan gå ut over barna ved at barneverntjenesten blir for tilbakeholdene eller blir engstelige for å ta kontroversielle valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer