Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommisjon foreslår utsettelse

Frances Newton (39) skal henrettes i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går foreslo benådningskommisjonen i Texas med fem mot én stemme at dødsdommen blir utsatt. Guvernør Rick Perry kan velge om han vil ta kommisjonens forslag til følge, eller om han vil la henrettelsen gå som planlagt i dag, skriver Associated Press.

- Jeg er forsiktig inntil guvernøren bifaller forslaget, sier Newtons forsvarer David Dow.

I går ettermiddag vurderte Perry fortsatt anbefalingen, som ifølge Houston Chronicle er en sjelden beslutning fra benådningskommisjonen. Ser han bort fra kommisjonens råd, vil Newton bli henrettet en gang etter klokka seks i ettermiddag Texas-tid - klokka ett i natt norsk tid.

Mandag fortalte vi historien til Frances Newton fra Houston. Hun er dømt til døden for å ha drept mannen og barna sine i 1987.

Newtons advokater kjemper fortsatt desperat for å redde henne fra døden. I første omgang søker de om 120 dagers utsettelse for å gjøre nye undersøkelser omkring noen av bevisene i saken.

Søknaden ble avvist av ankedomstolen i Texas på mandag, men ble altså støttet av benådningskommisjonen i går.

Advokatene baserer søknaden på at de opprinnelige forsvarerne til Newton gjorde lite for å frambringe bevis eller vitner som kunne hjelpe henne. De legger også vekt på det dårlige ryktet til det kriminaltekniske laboratoriet i Houston.

På et ukjent tidspunkt i dag skal Frances Newton etter planen fraktes 22 mil fra kvinnefengselet i Gatesville til Goree. Der vil hun få ta imot besøk, før hun tas videre til Huntsville, der delstaten Texas henretter sine fanger.

Frances Newton har i over 17 år hevdet at hun er uskyldig dømt.

16 ÅR PÅ DØDSCELLE: I 1988 ble Frances Newton dømt til døden for drapet på mannen og barna hennes i april året før. I natt blir hun henrettet om søknaden om utsettelse ikke innvilges.
HEVDER SIN USKYLD: - Jeg drepte ikke mannen min og barna min, og jeg ville ikke innrømme noe for en mildere straff, og det vil jeg fortsatt ikke, sa Frances Newton i et intervju med Associated Press nylig.
BESTEMMER:</B> Guvernør Rick Perry i Texas avgjør om benådningskommisjonens råd skal tas til følge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media