Kommisjon gransker t-banebrann

Oslo Sporveier har nedsatt en kommisjon som skal forsøke å finne ut årsaken til brannen i t-banetunnelen i mellom Nationaltheatret og Majorstua i Oslo i natt. Om lag 400 personer måtte evakueres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av en kortslutning begynte det å brenne i en kabel, og tre togsett måtte stanse inne i tunnelen.

Det utviklet seg mye røyk da det begynte å brenne i isolasjonen rundt kabelen. Røyken la seg imidlertid fort. Ifølge underbrannmester Tom Mikkelsen ved Oslo brannvesen ble det ikke meldt om noen panikk-tilstand inne i tunnelen, men mange passasjerer opplevde situasjonen som svært ubehagelig.

Mørkt

- Det er helt mørkt inne i tunnelen, så en slik evakuering vil aldri gå helt rolig for seg, sier Mikkelsen til NTB.

De første meldingene til brannvesenet gikk ut på at det brant inne i toget som hadde stanset, og det ble derfor rykket ut med store mannskaper. Politi og flere ambulanser kom også til stedet.

- Det ble heldigvis mindre dramatisk enn vi fryktet, sier trafikkleder Per Ivar Foseid i Oslo Sporveier.

Føreren av toget åpnet dørene slik at passasjerene kom seg ut av toget og ut i friluft via en nødutgang ved gamle Valkyrien stasjon. Fordi strømmen ble slått av, ble også to andre tog stående et lite stykke inne i tunnelen fra Majorstua stasjon. Disse passasjerene gikk langs sporet tilbake til Majorstua. Klokken 00.57 var sistemann ute av tunnelen.

Strøm

Det ble ikke meldt om personskader. Noen personer skal imidlertid ha fått oksygentilførsel etter å ha pustet inn mye røyk.

Også før Oslo Sporveier fikk slått av strømmen, gikk det passasjerer inne i tunnelen. Ifølge underbrannmester Mikkelsen er dette den store faren ved slike evakueringer.

- De strømførende skinnene mellom sporene er godt sikret, slik at det ikke er farlig å trå på dem. Men i mørket er det lett å snuble og komme borti strømførende deler med hendene, sier han til NTB.

(NTB)