Kommisjonen: - Tar ikke nok hensyn til morens opplysninger

Den rettsmedisinske kommisjon ser fortsatt problemer ved psykiatrirapporten som finner Breivik tilregnelig.

FÅR KRITIKK: De psykiatrisk sakkyndige Terje Tørrissen (t.v.) og Agnar Aspaas får kritikk av Den rettsmedisinske kommisjon, som ennå ikke har godkjent rapporten deres. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FÅR KRITIKK: De psykiatrisk sakkyndige Terje Tørrissen (t.v.) og Agnar Aspaas får kritikk av Den rettsmedisinske kommisjon, som ennå ikke har godkjent rapporten deres. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke ba Oslo tingrett Den rettsmedisinske kommisjon (DRK) om å klargjøre hvilke innvendinger de har til den andre rettspsykiatriske rapporten, som er ført i pennen av Agnar Aspaas og Terje Tørrissen. Denne rapporten konkluderer med at Anders Behring Breivik er tilregnelig.

I dag kom svaret fra DRK.  - For lite om barneårene Dagbladet har fått tilgang på brevet DRK har sendt Oslo tingrett i dag. Der går det fram at kommisjonen mener at en av de vesentlige manglene ved Tørrissen og Aspaas rapport er at de ikke i tilstrekkelig grad har tatt hensyn til Anders Behring Breiviks barne- og ungdomsår, og til opplysningene fra Anders Behring Breiviks mor:

«DRK kan ikke se at de sakkyndige i tilstrekkelig grad har tatt forbehold i sine drøftelser hvorvidt de generelle kriteriene for personlighetsforstyrrelser er til stede, eller ikke. (...) Personlighetsforstyrrelser er utviktlingstilstander som starter i barne- og ungdomsalder og som vedvarer inn i voksen alder. DRK kan ikke se at det i premissene er redegjort godt nok for om observanden fra barne og/eller ungdomsalder har hatt dypt innarbeidede og vedvarende atferdsmønstere som er kommet til uttrykk gjennom rigide reaksjoner på et bredt spekter av personlige og sosiale situasjoner.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer